Utile: Care este cea mai murdara parte a corpului si cum o cureti; Un medicament banal poate ajuta la eliminarea virusului HIV din organismul persoanelor seropozitive; Bei cel putin trei cesti de cafea pe zi? Traiesti mai mult!
Care este cea mai murdara parte a corpului si cum o cureti. Desi ne vine greu sa credem, buricul este, conform specialistilor, cea mai murdara zona de pe corpul nostru, din cauza acumularii in profunzime a microorganismelor, de la bacterii, celule moarte, transpiratie, celule moarte, resturi textile etc. Fiind adancit in interior, dar avand si o parte exterioara, buricul este un magnet pentru infectii, putand atrage pana la 67 de tipuri de microbi, au aratat cercetarile expertilor. Mai mult, pentru ca majoritatea oamenilor nu stiu sa il curete corect, poti ramane multa vreme cu infectii de care habar nu ai, intrucat este si cea mai neglijata zona in timpul dusului. In cazul in care te regasesti in acea categoire de persoane care nu situ care este igiena corecta a buricului, iti prezentam in cele ce urmeaza pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a putea curata in profunzime acea zona, scrieUnica.ro.
Un medicament banal poate ajuta la eliminarea virusului HIV din organismul persoanelor seropozitive. Un medicament utilizat la tratarea alcoolismului, asociat cu alte substante, ar putea contribui la eliminarea virusului SIDA la persoanele seropozitive tratate, se arata intr-un studiu publicat marti. Medicamentul, numit disulfiram, trezeste virusul aflat latent in organismul infectat, permitand astfel distrugerea atat a lui, cat si a celulelor care il gazduiesc, fara efecte secundare, precizeaza autorii al caror studiu a aparut in revista medicala online The Lancet HIV. In prezent, un tratament antiretroviral (ART) – cocktail de medicamente standard numit adesea triterapie – permite tinerea sub control a virusului (HIV) la pacientii seropozitivi, fara insa a-l distruge definitiv. Virusul ramane astfel in corpul persoanelor tratate in forma latenta, acest rezervor, greu de tintit, fiind unul din marile obstacole in realizarea unui tratament care sa duca la o vindecare sigura. „Trezirea” virusului latent constituie o strategie promitatoare pentru distrugerea virusului HIV. Insa „trezirea virusului este doar prima etapa pentru eliminarea lui”, subliniaza Julian Alliot, director de cercetare clinica la serviciul de boli infectioase al spitalului „Alfred” din Melbourne (Australia), principalul autor al studiului. „Acum trebuie sa ne ocupam de un mod de eliminare a celulelor infectate”, adauga el, anuntaDoctorulZilei.ro.
Bei cel putin trei cesti de cafea pe zi? Traiesti mai mult! Oamenii care consuma intre trei si cinci cesti de cafea pe zi au mai putine sanse sa moara prematur de boli de inima, diabet sau Parkinson si chiar isi prelungesc durata de viata. Cel putin aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea Harvard, care sustin ca atat cafeaua cu cofeina, cat si cea decofenizata au beneficii asupra organismului. Studiul a comparat oamenii care nu beau deloc cafea sau care se multumesc cu doar o ceasca pe zi cu cei care beau cafea in mod regulat si moderat de pana la cinci cesti pe zi si au observat ca unii compusi bioactivi din cafea reduc rezistenta la insulina si inflamatia sistemica. La studiul care a durat peste 20 de ani au participat peste 200.000 de doctori si asistente, informeazaLibertatea.
O masca usor de preparat in casa cu trei ingrediente ieftine face minuni pentru sanii lasati. Odata cu trecerea timpului, femeile se confrunta adesea cu problema sanilor lasati. Problema sta in faptul ca odata cu trecerea timpului, sanii isi pierd elasticitatea si astfel femeile ajung sa se confrunte cu sanii lasati. Acest lucru poate determina femeile sa isi piarda stima de sine. Sanii isi pierd fermitatea datorita mai multor factori precum sarcina, menopauza, mancatul necorespunzator, schimbari bruste ale greutatii, bronz excesiv, sutiene neadecvate, tutunul, alcool si multe altele. Atunci cand vine vorba de sarcina si alaptat, ar trebui sa stiti ca alaptatul nu este responsabil cu pierderea elasticitatii sanilor, ci greutatea. Aceasta schimbare graduala a aspectului sanilor poate fi prevenita in mai multe metode, scrieDoctorulZilei.ro.
Care este tensiunea arteriala normala, in functie de varsta. Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai comune probleme de sanatate si poate aparea oricand. Afla care este valoarea normala a tensiunii, in functie de varsta. Hipertensiunea arteriala poate pune in pericol sanatatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere si poate creste riscul de accident vascular, infarct, insuficienta renala si alte afectiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine sa previi aparitia acestei boli avand un stil de viata cat mai sanatos. De asemenea, iti poti lua periodic tensiunea arteriala, pentru a vedea daca apar schimbari si daca este cazul sa te ingrijorezi. Pentru asta, ar trebui sa stii care este valoarea normala a tensiunii in ficare etapa a vietii, anuntaUnica.ro.