Utile: Ce infectie aparuta in timpul sarcinii creste riscul de autism la copil; Legatura surprinzatoare dintre marimea penisului si tipurile de orgasme ale femeilor; Cum sa recunosti simptomele anxietatii; Pneumonia face ravagii in Romania
Ce infectie aparuta in timpul sarcinii creste riscul de autism la copil. In urma unui studiu facut de cercetari de la Denmark’s University s-a descoperit ca racelile, sinuzitele sau infectiile urinare din timpul sarcinii nu pot afecta creierul bebelusului. In schimb, o alta boala infectioasa frecventa poate avea un impact major asupra dezvoltarii creierului fatului. Mai concret, in cadrul studiului, mai multe femei care au devenit mame recent, au fost intrebate daca pe timpul sarcinii sau imediat dupa nastere au dezvoltat diferite afectiuni, au avut febra sau au luat antibiotice. Cercetatorii au descoperit, in urma chestionarului, ca dintre toate bolile infectioase, gripa poate creste de doua ori riscul unei femei de a naste un copil cu autism, scrie EVZ.
Cum sa recunosti simptomele anxietatii. Cei mai multi dintre noi o traiesc fara sa stie cum se numeste. Este vorba despre anxietate, o stare afectiva pe care trebuie s-o recunosti pentru a o putea trata. Afla de la psihologul clinician si psihoterapeutul Minola Bratoveanu daca nelinistile tale sunt semnele anxietatii si cum sa le controlezi! „Mi-e frica sa vorbesc in public”, „Ma gandesc fara incetare la evenimentul X care urmeaza sa mi se intample”, „Ma simt rau, ma doare capul, ma ia cu ameteala…”, „Nu mai pot sa dorm noaptea” – sunt fraze pe care este posibil sa le fi rostit si tu macar o data in viata, fara a constientiza ca te referi de fapt la anxietate. In fata unei situatii noi pentru tine, anxietatea iti este de ajutor pentru a te ajuta sa te adaptezi mai bine si pentru a te pregati pentru actiune, anunta Adevarul.
Pneumonia face ravagii in Romania. Romania se afla pe primul loc in lume ca rata a deceselor provocate de pneumonie in randul copiilor cu varste intre 0 si 5 ani. Astfel, din cauza acestei boli, in tara noastra, mor anual 895 de copii, mai multi decat in India, Bangladesh sau Nigeria. Desi cele mai multe decese din cauza pneumoniei se inregistreaza, in general, in tarile in curs de dezvoltare, din cauza conditiilor socio-economice precare, aceasta boala face ravagii in randul copiilor din Romania, tara noastra fiind pe primul loc in lume in ceea ce priveste mortalitatea infantila din cauza pneumoniei, informeaza Romania Libera.
Iarna bate la usa. Pregateste-ti bebelusul pentru vremea friguroasa. Pentru copiii foarte mici, principalul dusman in anotimpul rece nu il reprezinta frigul, ci schimbarea brusca de temperatura. Micutul nu-si poate regla in mod natural temperatura corpului si in acest caz va trebui sa verifici daca ii este frig sau cald. Sunt cateva semne de care sa tii cont: daca pielea este palida, iar mainile sau picioarele sunt reci, ii este frig; transpiratia sau imbujorarea obrajilor iti arata ca ii este cald; starea de nervozitate manifestata destul de des ar trebui sa te determine sa ii verifici temperatura corpului, scrie Libertatea.
Legatura surprinzatoare dintre marimea penisului si tipurile de orgasme ale femeilor. Atunci cand vine vorba de satisfacerea unei femei, marimea penisului conteaza, insa doar in anumite situatii, este concluzia la care au ajuns cercetatorii dupa ce au chestionat in jur de 300 de femei. Majoritatea participantelor la studiu au declarat ca pot ajunge mult mai usor la orgasm vaginal daca partenerul este mai „dotat”, adica daca marimea penisului depaseste 15 cm, relateaza Daily Mail. Oamenii de stiinta de la University of West Scotland spun inca ca si starea de sanatate fizica si pishica a femeii joaca un rol important in obtinerea asa-ziselor orgasme vaginale. S-a constatat, de exemplu, ca femeile care experimenteaza si astfel de orgasme, au in general o tensiune arteriala mica, anunta EVZ.
Remedii pentru pietrele la rinichi. Statisticile arata ca 25% din romani sufera de pietre la rinichi.Cazurile cele mai frecvente se intalnesc la barbati, insa numarul femeilor cu aceasta afectiune a crescut. Iata cateva solutii naturale care te scapa de problema. Peste o lingura de radacini de pir maruntite toarna o cana cu apa clocotita. Acopera vasul cateva minute. Bea cate trei cani de ceai pe zi. Pune la uscat marar, menta, matase de porumb ti patlagina. Dupa ce s-au uscat, piseaza-le marunt, amesteca-le si fierbe-le. Se face o infuzie dintr-o mana de plante la un litru de apa. Bea cate o jumatate de pahar de trei ori pe zi, inainte de masa, informeaza Adevarul.