Sari direct la conținut

Utile: Cel mai popular fruct tropical elimina toxinele si previne formarea cheagurilor de sange; Uleiul de floarea-soarelui: sase remedii mai putin cunoscute; Sapte metode naturale de tratare a hipotiroidismului

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cel mai popular fruct tropical elimina toxinele si previne formarea cheagurilor de sange. Ananasul, cel mai popular fruct tropical trateaza indigestia si previne formarea chegurilor de sange, Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Bromelaina se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa. Fructele de ananas contin un ferment digestiv bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonina, minerale si vitamine. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat fruct, care digera in cateva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina. In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse, scrie DoctorulZilei.ro.

Uleiul de floarea-soarelui: sase remedii mai putin cunoscute. Il folosim de cele mai multe ori la prepararea diferitelor mancaruri, fara sa stim ca virtutile lui depasesc sfera culinara. Desi este prezent pe rafturile magazinelor ca adaos la hrana, uleiul de floarea-soarelui este mai mult decat un aliment, proprietatile sale terapeutice fiind remarcabile. Iata doar cateva dintre utilizarile sale ca remediu: Detoxifica organismul si previne imbolnavirile. In acest sens, se ia, dimineata pe stomacul gol, o lingura de ulei de floarea-soarelui presat la rece in gura si se mesteca, fara a inghiti, timp de 15 minute, dupa care se scuipa. Apoi, gura se clateste foarte bine cu apa calduta si sarata. Este o metoda de tratament a carei eficienta a fost confirmata in cadrul unor teste pe bolnavii cu afectiuni cronice, cum ar fi reumatismul degenerativ, tromboflebita si cardiopatia ischemica, anunta Adevarul.

Ai matreata? Poate fi semn de boala. Ni se pare ceva obisnuit. Si ba dam vina pe sampon, ba pe vreme… Or, matreata poate fi un semnal de alarma. Este o afectiune frecventa. 1 din 3 oameni are de-a face cu ea. Caci scalpul e sensibil la orice transformare. Cine s-ar fi gandit ca poti face matreata si din cauza poluarii, a radiatiilor ultraviolete sau a stresului?! Dar sunt si boli care se manifesta prin matreata. Matreata este o boala a pielii capului, caracterizata prin descuamarea scalpului, iritatie si mancarime. Si doar medicul decide cum scapam de ea. Printre cauzele aparitiei ei sunt alimentatia proasta, oboseala, folosirea unor sampoane nepotrivite. Si degradarea starii de sanatate, constipatia si bolile infectioase o „incurajeaza”, informeaza Libertatea.

Sapte metode naturale de tratare a hipotiroidismului. Hipotiroidismul reprezinta o afectiune ce apare atunci cand glanda tiroida nu produce o cantitate suficienta de hormoni, fapt ce afecteaza procesele metabolice ale organismului. Schimbari alimentare care combat hipotiroidismul: 1. Evita cofeina si zaharul; 2. Bazeaza-te pe proteine de origine vegetala si animala; 3. Consuma grasimi sanatoase (ulei de masline, avocado, seminte de in, nuci); 4. Asigura-ti necesarul de vitamina D, fier, omega 3, seleniu, zinc, cupru, vitaminele A si B, iod, scrie DoctorulZilei.ro.

Obiceiurile alimentare care ne afecteaza sanatatea. Desi anumite reguli alimentare sunt considerate litera de lege pentru un regim de viata echilibrat, chiar si in domeniul nutritiei se mai strecoara mituri ce ne pot afecta sanatatea. In mod paradoxal, din prea multa grija pentru un regim alimentar sanatos, riscam sa cadem in capcana unor mituri. Speciliastii Ropharma au idenficat cinci dintre cele mai vehiculate si le-au descifrat. Mit 1: Degresat sau fara zahar inseamna fara calorii Adevarul este ca in cele mai multe cazuri etichetele care afiseaza „Degresat” sau „Fara zahar” sunt doar capcane, deoarece din dorinta de a crea un produs care sa fie in primul rand gustos, producatorii compenseaza lipsa grasimii cu mai mult zahar sau potentiatori de arome si sare, iar zaharul este inlocuit la randul lui cu exces de sodiu, faina sau chiar grasime, anunta Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro