Utile: Cum trebuie sa ne ingrijim pielea iarna; De ce femeile cu sanii mici ar trebui sa fie mai fericite; Obezitatea incepe in viata intrauterina; De ce sunt predispusi accidentelor oamenii care asculta muzica la casti
Cum trebuie sa ne ingrijim pielea iarna. In anotimpul rece, pielea arata mai imbatranita cu aproximativ cinci ani, a demonstrat un studiu stiintific realizat in Marea Britanie, pe un esantion de 5.000 de femei. Frigul produce contractarea vaselor sangvine, de aceea circulatia sangelui se face mai greu, iar epiderma nu mai este suficient hranita. Efectele se simt imediat, pentru ca nivelul de grasimi produse de piele este diminuat si hidratarea nu se mai face in conditii optime. Mai mult, procesul de reinnoire celulara are de suferit, fapt care duce la pierderea tonusului si a supletii tegumentului. Ca urmare, devine opac si isi pierde stralucirea. La toate acestea se adauga si deficitul de vitamina D si de serotonina, substante care se sintetizeaza mai greu iarna din cauza expunerii insuficiente la razele ultraviolete si la lumina. Carenta de vitamina D conduce si ea la uscarea pielii, iar lipsa serotoninei accentueaza aspectul obosit si devitalizat, scrie Adevarul.
De ce femeile cu sanii mici ar trebui sa fie mai fericite. Femeile cu sanii mici au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip II decat cele cu sani mari, arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard, in colaborare cu cei de la Universitatea din Toronto. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 92.106 de femei si a aratat ca cele care poarta o masura mare la sutien au un risc triplu de a suferi de diabet de tip II decat femeile care poarta cele mai mici masuri. Legatura dintre marimea sanilor si predispozitia la diabet nu este chiar surprinzatoare. „In pubertate, rezistenta la insulina este mare, corpul nu absoarbe glucoza asa cum ar trebui, ceea ce duce la cresterea glicemiei, factor care favorizeaza aparitia diabetului de tip II. Dezvoltarea rapida a sanilor in timpul pubertatii poate creste acest risc”, explica profesorul Joel Ray, unul din autorii studiului, anunta EVZ.
De ce sunt predispusi accidentelor oamenii care asculta muzica la casti. Numarul de accidente grave in care au fost implicati pietonii cu casti pe urechi s-a triplat in ultimii sase ani, arata un studiu al cercetatorilor americani. Acestia atrag atentia ca oamenii care asculta muzica in timp ce merg pe strada, in special tinerii, intra intr-un fel de transa. Conform cercetarii, 116 persoane care purtau casti pe urechi au fost ranite grav sau ucise in accidente petrecute in SUA, intre 2004 si 2011. Dintre acestea, 16 s-au petrecut in 2005 si 47 in 2011. Studiul mai arata ca 70% dintre cei accidentati au murit, desi, in 25% dintre cazuri, acestia au fost avertizati sonor. De asemenea, doua din trei victime sunt barbati sub 30 de ani, iar 10% – adolescenti sub 18 ani. In plus, noua din zece cazuri s-au petrecut in medii urbane, mai arata cercetarea. Studiile precedente au aratat ca oamenii care poarta casti sau vorbesc la telefon in timp ce merg pe strada raspund mai greu la stimulii externi, inclusiv atunci cand traverseaza o artera circulata, informeaza Gandul.
Obezitatea incepe in viata intrauterina. Copiii nascuti de mame supraponderale prezinta un risc crescut de a devei obezi. Acest lucru era deja stiut, dar se pare, obezitatea poate fi dezvoltata inca din viata intrauterna. Potrivit unui studiu recent, al unei echipe de medici de la Chelsea and Westminster Hospita, din Londra, copiii pot avea tendinte de obezitate inca din uterul mamei. Specialistii au scanat peste o suta de nou-nascuti in timp ce dormeau pentru a determina cantitatea de grasime din ficat, cantitatea totala de grasime din organism, precum si felul in care este repartizata. Rezultatul a fost ca nivelurile erau crescute in functie de indicele de masa corporala (IMC) al mamei, calculat la inceputul sarcinii. Medicii spun ca bebelusilor nascuti de mame supraponderale trebuie sa li se acorde o atentie deosebita, informeza Agerpres. In plus, ar fi necesara determinarea IMC-ului ideal inaintea sarcinii, pentru ca viitoarele mame sa fie cat mai corect informate, scrie Libertatea.
Scortisoara cu miere vindeca acneea. De multe ori, excesul de sebum duce la aparitia acneei. Daca si tu ai o astfel de problema, incearca sa o tratezi cu o solutie 100% naturista. Prepara o pasta dintr-un amestec de praf de scortisoara si miere. Seara, inainte de culcare, aplica pasta pe zona afectata, iar a doua zi dimineata, indeparteaz-o cu apa calda. Dupa doua saptamani de tratament, tenul tau va arata mult mai bine, anunta Cancan.
Trei beneficii ale coenzimei Q10. Stimularea imunitatii, normalizarea nivelului tensiunii si prevenirea aparitiei ridurilor sunt numai cateva dintre beneficiile coenzimei Q10. Considerata un nutrient miracol, coenzima Q10 sau ubichinona este prezenta in toate celulele corpului, intrucat joaca un rol esential in procesul de creare a energiei. Studiile au aratat ca scaderea cu 25% a nivelului coenzimei Q10 din corp favorizeaza aparitia bolilor, cel mai frecvent intalnite fiind hipertensiunea arteriala, infarctul si chiar cancerul, informeaza Adevarul.