Utile: Doua boli mai periculoase ca anorexia si bulimia fac ravagii printre tinerele din ziua de azi; Asa previi cancerul de san; Cele mai bune trucuri de slabit de la antrenorii vedetelor de la Hollywood; Iti rozi unghiile? Iata cum scapi de acest obicei!
Doua boli mai periculoase ca anorexia si bulimia fac ravagii printre tinerele din ziua de azi. Tulburarile de alimentatie sunt tot mai intalnite. Daca pana acum numarul persoanelor care sufera de anorexie sau bulimie era in crestere, mai nou alte doua boli se raspandesc cu rapiditate. In afara de bulimie si anorexie, exista alte tulburari de alimentatie care incep sa se manifeste in societate, unele dintre ele avand tablouri clinice foarte acute. Bigorexia este o tulburare comportamentala relationata cu obsesia pentru a avea un corp bine lucrat, cu muschi perfecti, dezvoltati si voluminosi. Printre simptome se afla privitul constant in oglinda, convingerea ca esti slab, desi nu esti, cantarirea de mai multe ori in decursul unei zile si peste sase ore de exercitiu fizic intr-o zi, scrie EVZ.
Asa previi cancerul de san! Anual, in Romania se inregistreaza peste 7.929 de cazuri noi de cancer la san, cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei. Depistata la timp, boala poate fi vindecata! Si totusi, e mai bine sa previi decat sa tratezi! Atunci cand nu se iau in calcul factorii genetici si riscurile inaintarii in varsta, preventia cancerului mamar chiar este posibila. N-ai nevoie de o formula miraculoasa ca sa te pui la adapost de neplacerile provocate de aceasta boala, ci trebuie sa-ti faci un ritual din practicarea unor obiceiuri sanatoase. Iata care sunt acestea, anunta Adevarul.
Remedii care inving oboseala cronica. Urgentele cotidiene si implicarea in numeroase proiecte sau joburi sunt cauzele majore ale oboselii cronice. Pentru a fi „eficiente”, multe persoane care acuza o stare generala de slabiciune nu se odihnesc suficient si alimentatia lor este saraca in nutrienti. Din cauza stresului, multi fumatori „se revigoreaza” zilnic cu ajutorul tigarilor. De fapt, oboseala cronica este rezultatul unei epuizari fizice si psihice. Oboseala acumulata se manifesta sub forma unei epuizari accentuate. „Victimele” nu se pot concentra in timp util tocmai la problemele vitale si uita sa rezolve chestiuni importante pentru cariera sau familie. In timpul zilei atipesc, deseori, iar starea de iritare si tonusul scazut devin suverane, informeaza Click.
Cele mai bune trucuri de slabit de la antrenorii vedetelor de la Hollywood. Chiar daca cei mai multi specialisti sunt de acord ca atunci cand vine vorba despre slabit cea mai eficienta este o metoda personalizata, exista cateva reguli universale care nu pot da gres. „Huffington Post” a adunat sfaturi de la antrenorii vedetelor de la Hollywood, dar si medici nutritionisti, autori ai unor volume de specialitate. Nu sariti peste micul dejun, va asigura energia pentru intreaga zi! Regula este pe buzele tuturor celor care promoveaza un stil de viata sanatos. Fie ca este vorba despre iaurt cu cereale integrale, omleta cu legume sau sendvisuri cu paine neagra si somon, exista sigur o varianta care va fi pe placul tau. Integral in EVZ.
Ce boli te fac sa sforai? Respecti programul de odihna si, totusi, te trezesti obosit? Plangerile partenerului in legatura cu faptul ca sforai ar putea explica acest lucru. Afla ce afectiuni se pot ascunde in spatele sforaitului si cum poti scapa de aceasta problema. Aproximativ 45 la suta din europeni sforaie, afirma specialistii. Daca faci parte din aceasta categorie, este bine sa stii ca din cauza sforaitului ai un somn agitat, iar lipsa odihnei suficiente te poate imbolnavi. O complicatie serioasa a sforaitului este oprirea respiratiei in timpul somnului pentru cateva secunde, la intervale mai mici sau mai mari de timp, ce determina scaderea concentratiei de oxigen in sange (apnee). Acestea nu sunt insa singurele neplaceri pe care le creeaza, anunta Adevarul.
Iti rozi unghiile? Iata cum scapi de acest obicei! Un obicei care-si are originile in copilarie si capata dimensiunile unui viciu la varsta adulta, rosul unghiilor poate fi tratat. Este nevoie insa, pe langa leacurile bunicii sau cele din farmacie, si de o vizita la medic, specialistii pregatindu-se sa introduca acest gest aparent inofensiv pe lista tulburarilor obsesiv-compulsive. Situatia devine grava in momentul in care pacientii isi provoaca singuri durere, neputand sa-si mai foloseasca mainile din cauza leziunilor provocate de rosul unghiilor si al pielitelor din jurul acestora. Specialistii de la Asociatia Psihiatrica din Statele Unite ale Americii spun ca, de cele mai multe, ori, stresul este vinovat de imposibilitatea de a scapa de acest viciu, informeaza Click.