Sari direct la conținut

Utile: Nucile scad nivelul colesterolului "rau" din sange; Cele mai bune 7 alimente impotriva stresului; Tigarile contin cel putin 60 de substante cauzatoare de cancer

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Nucile scad nivelul colesterolului „rau” din sange. Nutritionistii recomanda cel mult trei-patru nuci pe zi, deoarece o cantitate mai mare poate provoca probleme ale aparatului digestiv, precum dureri de stomac. Consumul zilnic de nuci aduce mari beneficii persoanelor care sufera de sindromul metabolic, afectiune definita prin obezitate, un nivel ridicat al colesterolului in organism, hipertensiune arteriala si diabet, sunt de parere specialistii in nutritie, citati de editia engleza a site-ului rusesc Pravda. Acestea au un continut ridicat de minerale – fier, potasiu, fosfor, magneziu si iod, vitamine – A, E, B, P si C, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Datorita grasimilor nesaturate, care se gasesc in proportie de 60 la suta din continutul nucilor, precum si a potasiului si magneziului, fructele sunt recomandate persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardiovasculare. In plus, studiile au aratat ca datorita acestor grasimi nucile reduc nivelul colesterolului „rau” din organism si intaresc peretii vaselor sanguine. Expertii in nutritie mentioneaza ca datorita continutului de iod, aceste fructe sunt eficiente in lupta impotriva afectiunilor asociate glandei tiroide, scrie Gandul.

Secretele somnului se ascund in par. Functionarea ceasului intern ar putea fi descifrata cu aceeasi lejeritate cu care smulgem un fir de par, potrivit cercetatorilor japonezi. Un studiu recent arata ca foliculul pilos contine informatii despre activitatea genelor ce influenteaza ciclul somn-veghe. Rezultatele cercetarii ar putea fi folosite pentru a diagnostica si studia tulburarile de somn. Cercetatorii au descoperit genele responsabile cu somnul cu 10 ani in urma, dar pana acum le-a fost imposibil sa le izoleze pentru a le studia activitatea. Asa ca Makoto Akashi, cercetator la Universitatea Yamaguchi din Japonia, si colegii lui au apelat la firele de par din cap si la cele din barba. Au analizat mostre de la diferite persoane, in diferite momente ale zilei si au constatat ca genele responsabile cu reglarea ritmului circadian functionau la capacitate maxima – adica transformau ADN-ul in ARN – exact in momentele in care persoanele monitorizate erau cel mai active, pe parcursul unei zile, anunta Adevarul.

Cele mai bune 7 alimente impotriva stresului. Specialistii in nutritie sustin ca exista o relatie biunivoca intre stres si mancare. Mancam cand suntem stresati si foamea ne provoaca un adevarat stres” – cam asa s-ar traduce, in mod simplist poate, relationarea dintre tensiunea psihica si dieta alimentara. Dar, la capitolul cauze si efecte, se pare ca exista o diferentiere clara a tipurilor de alimente consumate pentru a reduce stresul. Pe langa importanta renuntarii la consumul compulsiv al unor produse alimentare, noile strategii de gestionare a stresului recomanda si alegerea unor alimente cu calitati nutritionale specifice pentru astfel de probleme. Expertii citati de revista „Men’s Health” au realizat o lista cu cele mai bune sapte alimente pentru combaterea stresului si sustin ca da, ar trebui sa mancam atunci cand suntem stresati, pentru ca este vorba in fond de o reactie naturala a organismului, care vrea sa stocheze calorii pentru a „lupta mai bine” cu situatia stresanta. Sfatul nutritionistilor este sa ne ascultam cu atentie „nevoile nutritionale” si sa consumam acel tip de alimente de care avem nevoie la momentul respectiv, pentru a contrabalansa efectele negative ale stresului, informeaza Romania Libera.

Scapa de micoza piciorului cu cafea. Temperaturile crescute din timpul verii aduc cu ele o sumedenie de probleme, printre care si micozele, cele mai frecvente fiind in zona picioarelor. Mersul la piscina, transpiratia si incaltamintea neadecvata favorizeaza aceste ciuperci. Ele se manifesta prininrosirea unor portiuni sau prin basicute deseori insotite de mancarime. Apoi pielea incepe sa se decojeasca. Tratamentele medicamentoase sunt multiple, dar pot fi completate cu succes de solutiile naturiste. Cafeaua este buna pentru aceasta problema. Se introduc picioarele curate sau degetele de la maini (daca ai micoza la unghii) in cafea concentrata si se tin timp de cinci minute. Dupa aceea, zona afectata se inveleste cu un prosop. Se poate repeta procedeul de doua ori pe zi, scrie Libertatea.

Tigarile contin cel putin 60 de substante cauzatoare de cancer. Nicotina, substanta care ii face pe oameni sa devina dependenti de fumat, poate provoca aparitia unor tumori canceroase, fiind pentru prima oara in istorie cand a fost inclusa pe lista substantelor chimice din tigari care pot cauza cancerul mamar. Aceasta descoperire ar putea reprezenta o lovitura grea pentru companiile de produse pe baza de nicotina menite sa-i ajute pe fumatori sa renunte la acest viciu, relateaza cotidianul britanic „The Telegraph. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Medicala din Taipei, tigarile obisnuite contin cel putin 60 de substante cauzatoare de cancer, printre care monoxidul de carbon, gudronul si arsenicul, insa, pana la aceasta descoperire, nicotina nu se afla pe aceasta lista, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro