Sari direct la conținut

Utile: Punctul G – Ghid practic de folosire si intelegere a celui mai ascuns loc al femeii; Ce alimente previn aparitia cancerului de colon; Cele 12 secrete ale fericirii. Vezi cat de simplu e sa traiesti viata pe care ti-o doresti

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Nu ignorati starile de lesin! Imediat dupa un episod de pierdere a cunostintei este necesar sa ne adresam medicului pentru analize amanuntite. Stare generala de rau, transpiratii reci, senzatie de slabiciune… Toate aceste simptome pot fi urmate de pierderea cunostintei si, in cele mai multe cazuri, de o cazatura, uneori periculoasa. Manifestarile starii de lesin pot avea cauze diverse, de la o simpla scadere a glicemiei, pe fondul infometarii, la afectiuni cardiovasculare sau neurologice. „Indiferent daca se produce o singura data si daca il consideram „inofensiv”, lesinul nu trebuie sa treaca neobservat. O astfel de stare nu este normala si, de aceea, ar trebui sa ne ingrijoreze”, atrage atentia medicul de familie Calin Ciubotaru din Bucuresti. Cel mai adesea, o persoana care lesina la serviciu, de exemplu, dupa o zi aglomerata, in care a fost nevoita sa se agite mult si in care nu a avut timp sa manance, a cedat fizic din cauza insuficientelor resurse energetice (hipoglicemie), scrie Adevarul.

Punctul G – Ghid practic de folosire si intelegere a celui mai ascuns loc al femeii. Se vorbeste atat de des si atat de mult despre el, fiecare expert isi da cu parerea despre locul in care ar putea fi localizat misteriosul Punct G, iar in momentul in care in sfarsit este descoperit, pare a avea o proprie personalitate pe care barbatii trebuie sa o inteleaga. A fost descoperit din intamplare, in timpul unui banal consult ginecologic, de catre un medic german pe nume Ernst Grafenberg. Numele ii vine tocmai de la prima litera a numelui de familie a ginecologului german. Miraculoasa descoperire a avut loc tocmai in anii 50. De atunci a fost supus multor studii si experimente, au fost perioade in care era o adevarata moda sa se vorbeasca despre el desi rolul acestei zone intime este mai putin important ca cel al clitorisului pentru o viata sexuala pe deplin satisfacatoare. Localizarea exacta a aceste zone ar fi in regiunea situata intre perineu si muntele pubisului. Punctul G poate fi stimulat prin atingere, tehnica folosita de unele femei si la masturbare. Efectul atingerii acestui punct duce la o ejaculare abundenta. Orgasmul obtinut astfel este considerat cel mai puternic si mai placut orgasm, fiind diferit de orgasmul vaginal sau clitoridian, anunta EVZ.

Ce alimente previn aparitia cancerului de colon. Telina este recunoscuta pentru proprietatile sale dietetice, la fel si morcovii, care previn aparitia cancerului de colon. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Hallym din Coreea, care sustin ca morcovii au un continut ridicat de luteina, antioxidant care tine la distanta tumorile canceroase. Potrivit specialistilor, aceasta substanta exista in uleiul de masline, in ardeiul verde, in cimbru, ceai de musetel, in menta si in rozmarin. Rezultatele din laborator au aratat ca luteina a redus considerabil numarul celulelor canceroase. „Datele obtinute reprezinta un pas inainte in gasirea unui remediu impotriva acestei boli, care este tot mai des intalnita”, a declarat Jung Han Yoon Park, coordonatorul cercetarii. Lintea, fasolea si fructele uscate reduc riscul aparitiei acestei boli cu o treime. De asemenea, legumele crucifere, precum brocoli sau conopida, contin compusi detoxifianti care protejeaza organismul de cancerul de colon, informeaza Gandul.

Cele 12 secrete ale fericirii. Vezi cat de simplu e sa traiesti viata pe care ti-o doresti. Teoretic, e simplu sa asculti sfaturile cercetatorilor care au descoperit secretele fericirii. Si nu pare deloc complicat! Practic, lucrurile simple sunt …mai greu de indeplinit, nu-i asa? Sfaturile expertilor in psihologie care au intervievat mii de persoane pentru a descoperi „reteta fericirii” au fost incluse in Cartea mondiala a fericirii” („The World Book of Happiness”). Persoanele fericite nu au asteptari si aspiratii iesite din comun: iti doresc ceea ce pot obtine, in timp ce oamenii nefericiti au dorinte si asteptari nerealiste. Cei fericiti stiu cum sa evite dezamagirile si sa se bucure de fiecare intamplare pozitiva din viata lor. Oamenii fericiti fac exact ceea ce le place, nu raman intr-un loc de munca pe care il urasc pentru bani sau glorie. Unul dintre cercetatori spune ca o gramada de oameni isi petrec mare parte din viata incercand sa faca bani, sacrificandu-si sanatatea si familia. Apoi, cheltuiesc banii pe care i-au strans pentru a redobandi sanatatea si familia pierdute, scrie Libertatea.

Traumatismele craniene severe din copilarie afecteaza inteligenta. In jur de o treime din copiii care sufera lovituri puternice la cap vor avea, ulterior, probleme de invatare si o capacitate intelectuala mai redusa, semnaleaza cercetatorii australieni. Multe persoane au convingerea ca cei mici se recupereaza mult mai usor decat adultii dupa traumatismele fizice. Medicii australieni contrazic insa aceasta idee. Ei sustin ca, din contra, cel putin creierul este foarte vulnerabil in perioada copilariei, iar un traumastim cranian sever poate afecta un copil pentru intreaga sa viata. In cadrul unui studiu, cercetatorii de la Institutul de cercetare Pediatrica „Murdoch” din Melbourne au urmarit efectele unor lovituri la cap suferite de un numar de 40 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani. Ei au observat ca traumatismele craniene le afecteaza functiile cognitive, inteligenta si chiar comportamentul in aproximativ o treime din cazuri, anunta Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro