Utile: Putem rezista tentatiei sexuale, fumatului sau cumparaturilor dar lui nu-i putem face fata. Afla ce este; Cum te ajuta ardeiul iute sa arzi surplusul de grasime; Cat de eficiente sunt antibioticele in tratarea sinuzitelor; Mananca patrunjel ca sa previi gripa!
Cum te ajuta ardeiul iute sa arzi surplusul de grasime. Medicii nutritionisti sustin ca ardeiul iute este un aliat de nadejde pentru persoanele care vor sa slabeasca. Potrivit specialistilor, acest aliment contine o substanta, denumita capsaicina, care este recunoscuta pentru capacitatea sa de arde grasimile. Persoanele care vor sa scape de excesul de kilograme trebuie sa arda mai multe calorii decat acumuleaza organismul. In cazul in care metabolismul nu reuseste sa arda toate caloriile pe care le asimileaza, acestea sunt acumulate in corp sub forma de grasime. Pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa ne ajutam corpul sa isi accelereze procesele de ardere, indica nutritionistii. Potrivit specialistilor, unul dintre cele mai cunoscute alimente care are efect de stimulare a metabolismului este ardeiul iute. Acest lucru este demonstrat si de cercetarile de specialitate. Pentru a acumula cantitatea optima de capsaicina, ar trebui sa mancam zilnic cantitati mari de ardei iute, insa stomacul nostru ar avea probabil de suferit. Solutia vine sub forma unui supliment nutritiv pe baza de ardei iute, care, potrivit producatorului, nu cauzeaza reactii iritative la nivelul stomacului, scrie Gandul.
Mananca patrunjel ca sa previi gripa! Patrunjelul are un continut mai mare de vitamina C decat citricele, de aceea este bine sa-l consumi zilnic ca sa-ti intaresti imunitatea. Un grepfrut contine 77 mg de vitamina C, in timp ce o portocala medie are 70 mg de vitamina C, aceeasi cantitate regasindu-se si intr-o lamaie. Necesarul zilnic de vitamina C poate fi mai usor asimilat de organism daca mananci zilnic patrunjel, in 100 g regasindu-se 200 mg de vitamina C. Atentie insa, pentru a avea parte de proprietatile acestei vitamine, patrunjelul trebuie consumat in stare proaspata, caci prin prelucrare termica isi pierde din nutrienti. El se poate adauga in salate, in mancaruri care contin carne sau peste sau chiar in omleta, la sfarsit. Specialistii afirma ca patrunjelul, consumat in cantitati mici, asigura si necesarul zilnic de magneziu si de fier (5,5 mg din fiecare la 100 g), anunta Adevarul.
Putem rezista tentatiei sexuale, fumatului sau cumparaturilor dar lui nu-i putem face fata. Afla ce este. Un studiu recent realizat in Statele Unite ale Americii a scos la iveala faptul ca evolutia umana a adus o noua tentatie in vietile noastre, fara ca noi sa ne dam seama macar. A trecut direct pe locul 1 in topul tentatiilor umane in doar cativa ani, devansand chiar si sexul. Societatea moderna a devenit complet dependenta de retelele sociale. Astfel, o zi fara activitate pe Facebook este de neconceput. Cel putin asa sugereaza un studiu american, publicat in Journal of Psychological Science si mentionat de 7sur7.be. Studiul arata ca putem rezista perfect dorintei de sex, fumat si shopping, dar ca ne este greu sa ne impotrivim nevoii de a ne conecta la Facebook sau Twitter. Cercetatorii au observat comportamentul a 205 persoane timp de o saptamana. De sapte ori pe zi, le-au cerut sa-si evalueze dorintele din ultimele 30 de minute. ‘Oamenii pot rezista dorintei de a face dragoste, sport sau cumparaturi, lucru care ne mira tinand seama ca societatea in care traim ne incurajeaza sa cheltuim cat mai multi bani si sa ne asumam libidoul’, spune autorul studiului, informeaza EVZ.
Cum mi-a salvat viata o maternitate de stat. Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui… Numai la unii, putini ce-i drept, a cam incurcat circuitele. Eu sunt una dintre aceia: fizic vorbind si potrivit aparentelor sunt o persoana normala, care se poate chiar incadra in categoria „zdravana” – realitatea a demonstrat-o, de cel putin doua ori, cu varf si indesat, ca nu e tocmai asa. Nici la capitolul „realizari” nu pot spune ca sunt ca toti ceilalti – la mine lucrurile cu adevarat importante in viata s-au realizat dupa prea multe si prea ciudate incercari. Iar martea imi poarta noroc – nu o data am pornit cu dreptul la drum in zi de marti. Dar, indiferent daca imi leg existenta mai strans de divinitate ori hazard sau de instanta umana, mi-am dat seama ca Dumnezeu este pana la urma in fiecare dintre ele. Uite cum: In decembrie anul trecut am aflat ca sunt insarcinata. Desigur, nu a fost bucurie mai mare care se impletea insa cu teama unei prime sarcini dorite si a tot ce avea sa decurga de aici. Trec peste hopurile pe care le-am infruntat in toata perioada de femeie gravida – o analiza prost transcrisa, o alta prost interpretata din a carei cauza un medic de familie a incercat timp de o ora sa ma convinga ca este bine sa avortez, dar si frica imposibil de controlat in momentul in care mi-am dat seama ca este posibil sa nasc prematur, la 7 luni. Integral in DoctoriOnline.ro.
Ai o strangere de mana slaba si un mers lent? Risti sa faci un atac de cord. Faptul ca nu strangi niciodata puternic mana celui pe care il intalnesti nu mai are doar conotatii psihologice. Mai nou, cercetatorii spun ca acest lucru poate fi un semn al unei boli de inima. Daca ai o strangere de mana slaba si daca mergi incet prezinti un risc crescut sa faci un atac de cord. Cercetatorii au descoperit asta studiind tomografiile, rapiditatea mersului si forta cu care strang mana unei persoane verificand nu mai putin de 2410 persoane de varsta mijlocie, avand, in medie 62 de ani. „Acestea sunt teste simple, care arata destul de simplu riscurile dementei si atacului de cord care pot fi usor facute de catre un neurolog sau de catre un medic generalist”, spune cercetatorul principal al studiului, scrie Libertatea.
Cat de eficiente sunt antibioticele in tratarea sinuzitelor. Antibioticele, medicamente prescrise deseori de medici pentru tratarea sinuzitelor, nu au niciun efect in tratarea acestei afectiuni. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Washington, din St. Louis – SUA. Cercetarea, publicata in Journal of the American Medical Association, a fost realizata pe un esantion de 166 de pacienti care sufereau de sinuzita, care au fost monitorizati timp de 4 saptamani. Participantii la studiu au fost impartiti in doua categorii: una care primea ca tratament antibiotice si cei din a doua grupa au primit ca remediu un medicament placebo. Tratamentul medicamentos a fost urmat timp de o saptamana, iar in celelalte trei saptamani voluntarii au fost monitorizati pentru a evita aparitia complicatiilor. Pe parcursul studiului, oamenii de stiinta evaluau daca simptomele afectiunii s-au atenuau sau nu atunci cand subiectii urmau tratamentul medicamentos. Rezultatele au aratat ca atat in cazul pacientilor care lua antibiotice, cat si in cazul celor care luau placebo, s-a observat o imbunatatire a starii de sanatate, dar boala nu disparuse, anunta Gandul.
Ce bauturi sunt recomandate in sezonul rece. O cana cu ceai sau cu ciocolata fierbinte nu creeaza doar o experienta senzoriala speciala, ci ne si readuce pe linia de plutire in zilele friguroase de iarna. Mai ales ceaiul este o uriasa sursa de energie si previne depresia. Cele mai recomandate sortimente de ceai sunt cel verde, negru, ceaiul oolong si ceaiul alb, extrase din planta Camelia sinensis. „Aceste ceaiuri au proprietati antioxidante care le fac indispensabile in procesul de incetinire a imbatranirii si de prevenire a bolilor degenerative si cardiovasculare”, mentioneaza medicul de familie cu competente in apifitoterapie Ruxandra Constantina de la Clinica Med-As din Capitala. Persoanele care beau trei cani de ceai verde pe zi au un risc mai mic cu 11% de a suferi de un infarct miocardic acut, potrivit specialistilor de la Centrul Medical al Universitatii din Maryland, SUA. Toate aceste tipuri de ceai nu contin calorii, cu exceptia situatiilor in care li se adauga zahar, miere, rom sau lapte. In schimb, ciocolata calda ingrasa. Te poti asigura de calitatea ingredientelor ei daca o prepari in casa, din lapte degresat si din cacao. Ca si ciocolata amaruie, cacaua este o sursa de polifenoli, dar si de grasimi, informeaza Adevarul.