Sari direct la conținut

​​VIDEO Două avioane rusești Suhoi SU-35 interceptează un avion de recunoaștere american. Manevra a fost periculoasă, acuză SUA

HotNews.ro
Avion SU-35 interceptand un P8A Poseidon al marinei SUA, Foto: US Navy
Avion SU-35 interceptand un P8A Poseidon al marinei SUA, Foto: US Navy

Pentru a treia oară în două luni, piloții ruși au zburat într-o manieră nesigură și neprofesionistă, în timp ce interceptau o aeronavă maritimă P-8A de patrulare marină, acuză Flota a 6-a a Statelor Unite ale Americii. Două filmări cu interceptarea ce a avut loc deasupra Mării Mediterane au fost publicate de către forțele americane.

Pe 26 mai 2020, o aeronavă a Marinei SUA de tipul P-8A Poseidon care zbura în Mediterana de Est peste apele internaționale a fost interceptată de două aeronave rusești SU-35 timp de 65 de minute. „Interceptarea a fost catalogată a fi nesigură și neprofesionistă pentru că piloții ruși se apropie simultan de fiecare aripă a avionului P-8A, restricționând capacitatea aeronavei P-8A de a manevra în siguranță”, acuză Flota a 6-a americană.

„Acțiunile inutile ale piloților Su-35 ruși erau în contradicție cu buna conduită aeriană și cu regulile internaționale de zbor și au pus în pericol siguranța zborului ambelor aeronave”, susțin americanii.

„Deși avioanele rusești operau în spațiul aerian internațional, această interacțiune a fost iresponsabilă. Ne așteptăm ca acestea să opereze în conformitate cu standardele internaționale stabilite pentru a asigura siguranța și pentru a preveni incidentele, inclusiv Acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor pe mări și peste mări înalte (INCSEA). Acțiuni ca acestea măresc potențialul de coliziuni în aer”, susțin forțele navale americane.

Acest incident vine după ce în aprilie au mai avut loc două astfel de interacțiuni catalogate a fi nesigure, tot deasupra Mediteranei.

Avionul P-8A Poseidon este un avion modern de patrulare maritimă cu rază lungă de acțiune, operează misiuni de supraveghere maritimă, de căutare-salvare și misiuni în lupta antisubmarin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro