Sari direct la conținut

VIDEO Dronele kamikaze îi găsesc pe soldații ruși și în tranșee întărite

HotNews.ro
Transee rusesti, Foto: Juma Mohammad / Zuma Press / Profimedia Images
Transee rusesti, Foto: Juma Mohammad / Zuma Press / Profimedia Images

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni arată că soldații ruși nu sunt în siguranță față de dronele kamikaze ale Kievului nici în tranșee întărite construite de armata trimisă de Vladimir Putin în Ucraina.

Filmarea arată cum operatorii de drone de pe lângă Brigada 59 Motorizată a armatei ucrainene reușesc să direcționeze o aeronavă fără pilot kamikaze exact într-o poziție întărită construită de ruși în liniile lor de tranșee.

O altă înregistrare video șocantă apărută pe rețelele de socializare mai devreme în cursul lunii aprilie a surprins o poziție defensivă cu tranșee pline cu soldați ruși uciși în urma atacurilor ucrainene cu muniții lansate din drone.

Însă noua înregistrare arată că nici tranșeele consolidate ale armatei de invazie nu par a fi cu mult mai sigure pentru soldații trimiși de Putin în Ucraina în data de 24 februarie a anului trecut în contextul în care operatorii de drone ucraineni par să își fi înmulțit considerabil atacurile cu drone kamikaze asupra infanteriei ruse.

Dacă în cursul verii trecute majoritatea înregistrărilor ce au surprins atacuri din dronă ale ucrainenilor cu muniții improvizate erau cu precădere lovituri împotriva unor vehicule de luptă, în ultimele luni o mare parte din acestea arată atacuri împotriva soldaților ruși din tranșee și alte poziții defensive.

Soldații ruși, victime sigure în tranșee

Această schimbare de paradigmă pare să aibă legătură cu evoluția naturii luptelor din Ucraina, care începând cu sosirea iernii dar și lunile premergătoare au ajuns să fie cu precădere bătălii de uzură de pe poziții defensive, amintind în parte de luptele duse în Primul Război Mondial.

Înmulțirea atacurilor ucrainene cu muniții lansate din dronă pare o adaptare la această situație în contextul în care astfel de lovituri au devenit mai devastatoare din cel puțin două motive.

Cel mai evident ține de faptul că soldații ruși aflați în tranșee în cele mai multe cazuri nu pot fugi ușor înspre o altă poziție când sunt supuși unor astfel de atacuri.

Al doilea ar fi că atacurile în sine provoacă pierderi mai mari deoarece suflul exploziei munițiilor folosite nu are unde să se disipeze în tranșee, cauzând mai des răni grave sau chiar moartea.

Tactica pare una simplă, dar brutal de eficientă: operatorii de drone ucraineni „toacă” tranșeele rusești cu astfel de atacuri, iar apoi infanteria intră în acțiune pentru a lichida soldații ruși rămași în viață și ocupa pozițiile lor.

Urmărește ultimele evoluții din a 420-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro