Sari direct la conținut

VIDEO FOTO Trageri de luptă în Marea Neagră: Navele românești au folosit armamentul din dotare în cadrul celui mai amplu exercițiu militar

HotNews.ro
Trageri cu tunul antiaerian AK620, Foto: Fortele Navale Romane
Trageri cu tunul antiaerian AK620, Foto: Fortele Navale Romane

Navele militare românești au efectuat trageri de luptă cu mai multe tipuri de armament din dotare în cadrul celui mai amplu exercițiu național organizat de către Forțele Navale Române în acest an. Tunuri principale, tunuri anti-aeriene, grenade reactive anti-submarin, torpile – sunt câteva dintre armele folosite în cadrul exercițiului.

Peste 800 de militari, opt nave militare și un elicopter Puma Naval participă la acest exercițiu major condus de către Comandamentul Flotei din Constanța.

Conform scenariului, pe mare, fregatele „Regina Maria” și „Mărășești”, corvetele „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și „Amiral Petre Bărbuneanu”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navele purtătoare de rachete „Lăstunul” și „Zborul”, precum și remorcherul maritim „Viteazul” execută trageri cu sisteme de artilerie și antisubmarin, exerciții de luptă la suprafață, de căutare și salvare pe mare, de remorcare, de reaprovizionare și de monitorizare a traficului naval, iar elicopterul Puma Naval IAR-330 asigură secvențele de luptă aeriană și va pune în aplicare procedurile de localizare a unui submarin inamic.

Pe parcursul celor patru zile de instrucție pe mare, au fost exersate proceduri de luptă în toate mediile, conform misiunilor principale ale navelor, și manevre tactice în diferite situații, pentru menținerea nivelului de pregătire a militarilor și al capacității de reacție a Forțelor Navale Române.

Militarii au executat trageri de luptă cu toate categoriile de armament din dotarea navelor, îndeplinind obiectivele propuse. De asemenea, navele din grupare au desfășurat în comun exerciții de reaprovizionare pe mare, remorcaj, căutare și salvare, monitorizare a traficului naval și de control al navelor comerciale. În plus, la bordul fiecărei nave, au fost desfășurate exerciții de vitalitate, control avarii și protecția forței.

În cadrul exercițiului, pe filmările video furnizate de către Forțele Navele Române de pe Corveta F264 „Contraamiral Eustațiu Sebastian” au fost executate trageri cu tunurile antiaeriene AK630, tunul principal Ak-176, grenadele reactive RBU 6000 și torpilele de 533mm, pe lângă focurile cu mitralierele amplasate la bord.

Elicopterele IAR 330 Puma Naval și-au adus contribuția în cadrul grupării de nave, participând la serialele de luptă antisubmarin și la suprafață, inclusiv prin executarea misiunilor de foc și de căutare și salvare pe mare, completând astfel scenariul tactic al exercițiului „Shield Protector 20”.

Vezi și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro