Sari direct la conținut

VIDEO In lipsa irigatiilor, preotii si enoriasii din Vrancea se roaga pentru ploaie la o icoana facatoare de minuni

HotNews.ro

Preotii din mai multe comune din judetul Vrancea au tinut, miercuri, slujbe pentru aducerea ploii. Pentru a indupleca divinitatea slujitorii Domnului au purtat din comuna in comuna, la slujbe, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Dalhauti. In lipsa sistemelor de irigatii, enoriasii si-au pus ultima speranta in Cel de Sus.

Procesiunile religioase au inceput in comuna Golesti cu o slujba oficiata de un sobor de opt preoti. Icoana facatoare de minuni este expusa pe un SUV, in fata bisericii, ca sa fie vazuta de toata lumea. Cateva babute au cazut in genunchi langa un Audi nou-nout, dupa cum arata imaginile filmate de Monitorul de Vrancea. Cineva mai putin smerit a gasit de cuviinta sa parcheze chiar in fata bisericii. Cu mainile tremurande si privirea ridicata spre cer, oamenii asteapta o minune.

‘”Am venit sa ma rog la Icoana Maicii Domnului sa ne aduca ploaie. Suntem pacatosi si din cauza asta este saracie. Papusoii s-au uscat, rasarita s-a uscat, animalele nu mai au ce manca, este foarte greu. Noi ne-am rugat si acasa la Dumnezeu sa ploua si am venit si aici mai ales ca au adus Sfanta Icoana aici. Cred ca se va face o minune, sunt convins” spune reporterului Agerpres un barbat care participa la slujba.

Si parintele Valeriu Tufaru este convins ca Dumnezeu se va milostivi de oameni si de dobitoace: „Suntem incredintati ca rugaciunile noastre pe care le vom savarsi in mai multe localitati din Vrancea vor fi ascultate de Dumnezeu si ca raspuns la rugaciuni va veni ploaia”.

Din Golesti, Icoana Facatoare de Minuni a fost dusa la Slobozia Ciorasti si la Focsani, iar joi va ajunge la Botirlau, Vulturu, Suraia, Garoafa. Legenda icoanei de la Manastirea Dalhauti spune ca ar fi una dintre cele sapte icoane pictate de insusi Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. Preotii si enoriasii sustin ca de-a lungul timpului a facut multe minuni. Potrivit meteorologilor focsaneni, citati de Agerpres, in perioada 1 iunie – 7 august temperatura maxima a aerului a avut valori cuprinse intre 36 – 41 grade Celsius in timpul zilei, iar in timpul noptii temperaturile au fost de peste 20 grade Celsius – nopti tropicale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro