Sari direct la conținut

VIDEO Keanu Reeves, emoționat și după 25 de ani de filmul despre care spune că i-a schimbat viața

HotNews.ro
VIDEO Keanu Reeves, emoționat și după 25 de ani de filmul despre care spune că i-a schimbat viața
Keanu Reeves, alături de partenera sa, artista americană Alexandra Grant, FOTO: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Keanu Reeves a avut nevoie de o pauză de 20 de secunde să găsească un răspuns după ce a fost rugat să comenteze faptul că s-au împlinit 25 de ani de la lansarea în cinematografe a filmului „The Matrix”, unul despre care actorul spune că i-a schimbat viața, relatează revista Variety.

Momentul a avut loc în timpul unui interviu pe care acesta l-a acordat comediantului și prezentatorului TV american Stephen Colbert în timpul emisiunii sale The Late Show.

Colbert i-a amintit actorului canadian în vârstă de 59 de ani că anul acesta mai multe filme celebre în care a jucat își celebrează aniversarea – Bill & Ted’s Excellent Adventure (35 de ani), Point Break (33 de ani), Speed (30 de ani), The Matrix (25 de ani), John Wick (10 ani). El l-a invitat apoi pe Reeves să răspundă la o rundă de întrebări „fulger”, spunând care e cea mai dragă amintire pe care o are cu fiecare dintre aceste lungmetraje.

Când prezentatorul TV a ajuns la Matrix, Reeves a avut nevoie de mai multe momente să își adune gândurile. „Vom reveni după o pauză publicitară”, a glumit Stephen Colbert.

„The Matrix mi-a schimbat viața și apoi, de-a lungul tuturor acestor ani, a schimbat viețile atât de multor oameni în moduri cu adevărat pozitive și grozave”, a răspuns în cele din urmă Keanu Reeves.

„Ca artist, speri la acest lucru când faci un film sau spui o poveste”, a adăugat el.

Reeves a părut să se emoționeze din nou când a adăugat că „deci după toți acești ani, numărul de oameni pe care i-am întâlnit și care mi-au spus că au fost atinși de The Matrix într-un mod atât de pozitiv… este cel mai grozav lucru”.

Filmele „The Matrix” l-au făcut pe Keanu Reeves unul dintre cei mai căutați actori de la Hollywood

După cum a menționat și Stephen Colbert, Reeves era deja un actor cunoscut la Hollywood când a apărut primul film The Matrix în 1999.

Dar rolul lui Neo pe care l-a jucat și în filmele The Matrix Reloaded și The Matrix Revolutions din 2003 a fost cel care i-a adus consacrarea și l-a transformat într-un superstar mondial.

El a revenit în rol după aproape două decenii în filmul The Matrix Resurrections lansat în 2021, care a fost însă mai puțin apreciat de spectatori.

Filmul a obținut încasări globale de 157 de milioane de dolari în condițiile în care bugetul său de producție a fost de 190 de milioane iar cel de marketing și distribuire probabil apropiat ca sumă. Resurrections a fost una dintre marile dezamăgiri ale studioului Warner Bros. în anul respectiv.

Spre comparație, ultimul film John Wick în care a jucat actorul canadian a avut încasări de aproximativ 440 de milioane de dolari după lansarea sa în cinematografe anul trecut. Potrivit estimărilor din industrie, John Wick: Chapter 4 a avut un buget de producție de 100 de milioane de dolari.

Reeves, care și-a surprins fanii cu o schimbare dramatică de look mai devreme în cursul acestui an, a terminat recent filmările la Good Fortune, următorul său film.

Deși filmul nu are deocamdată o dată de lansare în cinematografe, este cunoscut faptul că el va fi unul de comedie despre așa-zisa economie „gig” din Los Angeles.

Economia gig se referă la piața forței de muncă pe care contractori independenți își oferă serviciile pentru activități la cerere. Exemple în acest sens ar fi platformele de ridesharing sau cele de livrare la domiciliu.

INTERVIURILE HotNews.ro