Sari direct la conținut

VIDEO Remarcabila poveste a șefului bucătar care „plutește”. „Toți experții mi-au zis că nu o să mai pot lucra din picioare”

HotNews.ro
VIDEO Remarcabila poveste a șefului bucătar care „plutește”. „Toți experții mi-au zis că nu o să mai pot lucra din picioare”
Proprietarul austriac al unui restaurant, Peter Lammer, cu prototipul său „Standing Ovation”, un sistem inovator de a sta pe scaun, destinat bucătarilor și personalului din bucătărie. Sursa foto: BARBARA GINDL / AFP / Profimedia

Un bucătar austriac care a suferit o accidentare în urma căreia a rămas invalid a revenit remarcabil, în bucătăria unui restaurant, cu ajutorul unui dispozitiv care îi permite să „plutească” în jurul locului său de muncă, scrie joi Reuters.

Peter Lammer a crezut că cariera lui a luat sfârșit atunci când a rămas incapabil să stea în picioare, în ciuda mai multor intervenții chirurgicale și a șase ani de fizioterapie pentru a-și reveni după un accident de motocicletă.

Apoi, prietenul lui, Bernhard Tichy, un tâmplar și alpinist care conduce un centru de aventuri cu tiroliană în apropiere, i-a venit în ajutor cu un scaun de bucătărie suspendat care îi ușurează deplasarea, permișându-i să nu mai pună presiune asupra piciorului rănit.

„Toți experții au spus că nu voi mai putea niciodată să lucrez din picioare”, a declarat Lammer pentru Reuters, din bucătăria restaurantului său Johanneskeller din Salzburg.

Acum, Lammer pregătește mesele, inclusiv pește proaspăt din lacul Königssee din apropiere, stând așezat pe o șa de bicicletă atașată la un suport metalic în forma literei C, suport care atârnă de tavan.

Scaunul îi permite lui Lammer să se rotească și să se deplaseze pe culoarul bucătăriei cu ajutorul unor șine suspendate.

INTERVIURILE HotNews.ro