Sari direct la conținut

VIDEO Un parlamentar filmat în timp ce ia la pumni un bărbat pe stradă stârnește un scandal de proporții în Marea Britanie. Partidul aflat la putere l-a suspendat

HotNews.ro
VIDEO Un parlamentar filmat în timp ce ia la pumni un bărbat pe stradă stârnește un scandal de proporții în Marea Britanie. Partidul aflat la putere l-a suspendat
Mike Amesbury, deputat laburist, vorbește în timpul unui miting, în Parliament Square. Londra, Marea Britanie, 16 septembrie 2021. Sursa foto: Vuk Valcic / Zuma Press / Profimedia

Parlamentarul britanic Mike Amesbury a fost suspendat de Partidul Laburist, aflat la guvernare, după ce o serie de imagini surprinse de camerele de supraveghere îl arată lovind un bărbat în stradă, informează Sky News.

„Parlamentarul Mike Amesbury cooperează cu poliţia din Cheshire în ancheta deschisă în urma unui incident petrecut vineri seară”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. „Pentru că cercetările sunt în derulare, Partidul Laburist a suspendat administrativ calitatea de membru al formațiunii a domnului Amesbury pe durata investigaţiei”, a precizat reprezentantul laburiștilor, potrivit News.ro.

O înregistrare video obţinută duminică de către tabloidul Daily Mail îl arată pe deputat lovind cu pumnul în plină figură un bărbat, care s-a prăbușit pe stradă, iar apoi îl lovește în mod repetat.

Trei persoane aflate în apropiere pot fi apoi văzute îndreptându-se spre cei doi bărbaţi şi intervenind.

„Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost chestionat voluntar de către poliţie în legătură cu acest incident. El a fost de atunci eliberat în aşteptarea unor anchete suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Cheshire.

„Mike Amesbury trebuie să răspundă la întrebări cu privire la acţiunile sale şi este corect ca acestea să fie investigate în detaliu”, a precizat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator, aflat în opoziție.

Scandalul a apărut după ce o înregistrare anterioară, care a circulat sâmbătă pe rețelele de socializare, îl arăta pe Mike Amesbury strigându-i unui bărbat, care se afla întins la pământ, următoarele cuvinte: „Nu mă vei mai ameninţa niciodată”.

Într-un comunicat emis sâmbătă, deputatul britanic a declarat că s-a simţit „ameninţat pe stradă după o seară petrecută cu prietenii” şi a adăugat că a contactat „personal poliţia din Cheshire pentru a raporta ce s-a întâmplat în timpul acestui incident”.

„Nu voi face alte comentarii publice, dar, desigur, voi coopera cu orice investigație, dacă solicită asta poliţia din Cheshire”, a adăugat Amesbury.

Partidul Laburist precizase anterior că este la curent cu incidentul şi că Amesbury, care este parlamentar din 2017, „va coopera” cu poliția.

INTERVIURILE HotNews.ro