Sari direct la conținut

Volodimir Zelenski susține că Ucraina controlează 74 de așezări din Kursk / Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Moscova

HotNews.ro
Volodimir Zelenski susține că Ucraina controlează 74 de așezări din Kursk / Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Moscova
Militari ucraineni pe un tanc T-72 de fabricație sovietică în regiunea Sumî, în apropiere de granița cu Rusia, pe 12 august 2024, pe fondul incursiunii armate din provincia rusă Kursk. Sursa FOTO: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Forțele Kievului controlează acum 74 de așezări în regiunea de frontieră Kursk din Rusia, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Guvernatorul regiunii Kursk, unde Ucraina organizează o incursiune de o săptămână, a afirmat anterior în cursul zilei de luni că Ucraina controlează 28 de așezări.

„Sunt 74 de așezări sub controlul Ucrainei”, a spus Zelenski, în mesajul său video de marți seară adresat națiunii.

Președintele a adăugat că „în ciuda luptelor dificile și intense, avansul forțelor noastre în regiunea Kursk continuă”.

Șeful armatei ucrainene anunță cât au avansat trupele sale în Kursk

De asemenea, Zelenski a publicat imagini care îl arată într-un apel video cu șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi.

Sîrskîi îi spune: „Astăzi, trupele noastre au avansat în unele zone cu 1 până la 3 kilometri” în interiorul provinciei Kursk.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, forțele ucrainene au preluat controlul asupra a „40 de kilometri pătrați de teritoriu”, a adăugat Sîrskîi, după ce luni a afirmat că trupele sale controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rus.

„Luptele sunt în derulare de-a lungul întregii linii a frontului. Situația este sub control în pofida intensității ridicate a luptelor”, a mai spus Sîrskîi marți, în discuția cu Zelenski.

Think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a evaluat la aproximativ 800 de kilometri pătraţi teritoriul rus controlat de Kiev, evaluare făcută pe baza locaţiilor unde au fost semnalate incursiuni ale trupelor ucrainene.

În urma ofensivei ucrainene, Moscova a anunţat evacuarea a 200.000 de persoane, iar pe lângă cele din provincia Kursk au fost inițiate evacuări şi din provincia învecinată Belgorod, ameninţată de asemenea de incursiunile armatei ucrainene.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro