VIDEO Cum arata din avion Lotul 3 din autostrada Sibiu – Orastie, tronson ce inca se afla in constructie
O noua filmare din avion cu lotul 3 din autostrada Sibiu-Orastie, tronson aflat inca in lucru si cu termen de finalizare in acest an, a fost publicata de catre utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructura. Lotul 3 a acumulat intarzieri din cauza alunecarilor de teren si nu a putut fi gata odata cu celelalte loturi inaugurate in decembrie 2013. Autoritatile au promis ca tronsonul va fi gata in toamna 2014, insa noile imagini aeriene arata mai degraba o lipsa de mobilizare pe santier si un progres aproape inexistent fata de finele anului trecut.
- Filmarea aeriana a fost realizata prin contributiile utilizatorilor forumurilor: forum.peundemerg.ro, sckyscrapercity.com si forum construim.romania.ro.
Video-ul a fost realizat incepand din capatul autostrazii dinspre Sibiu, din capatul centurii parte a autostrazii A1, si continua pe deasupra traseului cu Lotul 4 Sibiu Vest – Saliste si cu Lotul 3 Saliste – Cunta (incepand cu minutul 5:10).
Fata de ultima filmare aeriana deasupra acestui lot, lucrarile par a nu fi progresat aproape deloc, iar pe intreaga lungime a santierului prezenta constructorului este aproape inexistenta.
Filmarea a fost realizata deInter-Flyla comanda forumurilor de infrastructura.
Lotul 3 – Cunta – Saliste – km 43+855 – km 65+965
– 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fara TVA
– antreprenor general: Impregilo SpA
– trei poduri peste cursuri de apa, trei pasaje peste cai de comunicatie, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spatiu de parcare si servicii
– termen de finalizare (initial): aprilie 2013
Lotul 3 din Orastie – Sibiu – intarzieri cauzate de alunecarile de teren
Lotul 3 este singurul aflat inca in lucru din autostrada Orastie – Sibiu (4 loturi, 82 km). Celelalte loturi au fost inaugurate in decembrie 2013.
Intarzierea pe acest lot vine in urma problemelor generate de alunecari de teren aparute in doua puncte in zona Apoldu. Din cauza problemelor, potrivit informatiilor publicate de CNADNR, costul lotului ar urma sa creasca chiar si cu 20%.
Constructorii – italienii de la Impregilo SpA – spun ca problemele de teren nu au fost prevazute inainte de atribuirea contractelor.
Problemele majore au aparut tocmai de o parte si de alta a celei mai impresionante lucrari, viaductul de un kilometru de la Aciliu, cel mai inalt viaduct din tara. Problemele aparute nu au putut fi gestionate de antreprenorul italian Impregilo, iar lucrarile la acest lot au acumulat cele mai mari intarzieri.
Aici constructorii au sesizat CNADNR inca din noiembrie 2012 si au propus modificarea proiectului si construirea unui tunel prin deal. Autoritatile au acceptat noua solutie abia in aceasta vara lui 2013.
Astfel, la Aciliu, CNADNR a acceptat propunerea constructorului de a realiza un tunel dublu in lungime de 250 de metri in zona dealului cu probleme, in continuarea dinspre est a viaductului.