Sari direct la conținut

VIDEO Familia Gambino, luata la tinta in cea mai mare lovitura anti-mafie din ultimii 20 de ani

HotNews.ro

Autoritatile italiene si americane au arestat in ultimele 24 de ore aproximativ 90 de membri ai celor mai importante familii de mafioti din cele doua tari, anunta Bloomberg si Corriere della Sera. Arestarile, anuntate de FBI, au vizat familia Gambino din New York si alte cateva familii mafiote din Sicilia.

FBI a arestat aproximativ 60 de presupusi mafioti, in timp ce autoritatile din Italia au retinut alti 30 in operatiunea cu numele de cod „Old Bridge”, a declarat pentru Bloomberg procurorul italian Pietro Grasso. Precedenta lovitura anti-mafie de o asemenea anvergura s-a inregistrat in 1988, cand FBI si procuratura din Palermo au distrut o retea de traficanti de heroina cunoscuta sub numele „Iron Tower”.

Printre cei arestati se numara Frank Cali, noul cap al familiei Gambino, precum si alti mafioti „de rang inalt” in ierarhiile din New York si Sicilia. Intre acestia, Vincenzo „O Chiatto” (Fatso) Licciardi, considerat unul dintre capii Camorrei din regiunea Campania. El a fost arestat in orasul Cuma, in apropiere de Napoli. Licciardi se afla pe lista celor mai cautati 30 de fugari din Italia.

Relatiile dintre mafia siciliana si cea new-yorkeza s-au rupt temporar in anii ’80 din cauza unor rafuieli intre diversele clanuri din insula, scrie Bloomberg. Legaturile au fost reluate apoi mai ales in domeniul spalarii de bani si al traficului de cocaina, sustin investigatorii italieni citati de Bloomberg.

Vezi imagini de la operatiunea din Italia

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro