Sari direct la conținut

353 de masini ale ANAF vor fi asigurate CASCO la Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia

HotNews.ro
353 de masini ale ANAF vor fi asigurate CASCO la Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia

353 de masini ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor fi asigurate CASCO pentru urmatoarele 12 luni la Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia. ANAF a atribuit acest contract, in valoare de 301.864 lei (fara TVA), catre asocierea formata din Carpatica Asigurari (lider) si Fast Broker (asociat) in data de 4 februarie din acest an, in urma unei licitatii la care criteriul de atribuire a fost ‘pretul cel mai scazut’.

HotNews.ro a scris inca din 23 octombrie 2015 ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa cumpere servicii de asigurare RCA si CASCO pentru cele peste 1000 de masini din dotare, contract cu o valoare estimata cu TVA la peste 1,105 milioane lei (peste 250.000 de euro), finantat din fonduri bugetare, potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul era impartit pe 4 loturi, iar asocierea formata din Carpatica Asig SA (Lider de asociere) si Fast Broker – Broker de Asigurare-Reasigurare SRL (asociat) a castigat doar loturile 2 si 4 din contractul licitat de ANAF.

Ce contin cele 4 loturi licitate de ANAF:

  • Lot 1 – Polite de asigurare obligatorie tip RCA privind cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire pentru 561 de autovehicule existente in dotarea parcului auto al aparatului propriu ANAF;
  • Lot 2 – Polite de asigurare tip CASCO fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 230 de autovehicule, fabricate in perioada 2006-2015, existente in dotarea parcului auto al aparatului propriu ANAF;
  • Lot 3 – Polite de asigurare obligatorie tip RCA privind cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire pentru 123 de autovehicule pe care Autoritatea contractanta urmeaza sa le achizitioneze.
  • Lot 4 – Polite de asigurare tip CASCO fara fransiza privind riscurile de avarii, furt si vandalism pentru asigurarea a 123 de autovehicule pe care Autoritatea contractanta urmeaza sa le achizitioneze.

Pentru detalii citeste si: Fiscul vrea sa-si asigure RCA si CASCO cele peste 1000 de masini din dotare: Ce clauza obligatorie a introdus ANAF ca sa fie exonerata de eventuale procese cu pagubitii

Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia, va trebui sa demareze in perioada urmatoare o procedura de selectie si contractare a unui auditor financiar care sa-i evalueze activele, datoriile si capitalurile proprii, potrivit unei decizii adoptate marti, 9 februarie, de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Masura adoptata si anuntata marti de Consiliul ASF este conforma cu prevederile Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor.

Amintim ca ASF a decis sa aplice, luna trecuta, masurile de rezolutie in cazul Carpatica Asigurari, pentru redresarea financiara a asiguratorului controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea si protejarea creditorilor in asigurari.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), care gestioneaza deja si falimentul Astra, a fost numit administrator temporar si la Carpatica Asigurari si va superviza inventarierea portofoliului societatii si modul de atragere a unui investitor strategic. Conducerea Carpatica va trebui sa obtina acordul FGA inainte de a lua decizii ce privesc activele societatii.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro