Sari direct la conținut

8 mituri despre lucratul acasa

HotNews.ro

Ti-ai dori sa muncesti de acasa? Nu te mai imbraci la sapte ace, nici n-o sa mai ramai blocat in trafic, in plus ai si mai multi bani si mai mult timp pentru ai tai. Asta cred multi. In realitate insa, cei care reusesc sa aiba succes facand acest lucru, trebuie sa fie persoane foarte bine organizate. Familia le va cere sa le acorde si mai multa atentie. Iata la ce se asteapta cei care aleg sa munceasca de acasa si ce se intampla in realitate.

1. Imi voi petrece mai mult timp cu familia. Da, vei sta mai mult acasa, dar iti vei petrece timpul muncind. Ai tai vor manca pranzul pe care l-ai gatit, insa tu vei fi in birou, inconjurat de acte, sperand ca iti vor lasa si tie cateva firimituri pe care sa le mananci reci la birou. Vei deveni nesuferitul care sta toata ziua inchis in casa si nu se bucura de cateva clipe libere cu ai lui.

2. O sa lucrez cand doarme copilul. Copiii altora dorm. Nu si al tau.

3. Nu mai trebuie sa platesc bona. Inainte sa spui asta, ar fi bine sa stai o zi intreaga la birou, cu copilul langa tine. Dupa o zi in care lucrezi 5 minute, ii scoti copilului creionul din nas, mai lucrezi 5, stai 2 ore sa cureti dupa ce ti-a varsat mancare pe canapea si tot asa, nu numai ca vei dori sa angajezi pe cineva care sa aiba grija de copil, dar chiar vei avea nevoie de ajutor.

4. Voi reusi sa-mi rezolv toate problemele si sa fac si treaba prin casa si tot o sa am timp berechet sa muncesc. Teancul de rufe murdare va astepta cateva zile in fata masinii de spalat. Vasele vor sta nespalate pana cand vei epuiza toate farfuriile de unica folosinta din casa.

Facturile asteapta sa fie platite, iar mersul la cumparaturi se va transforma intr-o goana nebuna prin magazine, moment in care vei insfaca de pe rafturi tot ce-ti cade in mana. Si toate astea pentru ca te-a sunat un client vineri noaptea si ti-a spus ca totul trebuie sa fie gata pana luni, cand ajunge el la birou.

5. Voi fi propriul meu sef, pot sa lucrez cand vreau si pot sa-mi iau liber cand am chef. Destul de adevarat. Fiind propriul sef inseamna ca iti poti face singur programul. Poti sa alegi 20 de ore, pe zi, in care sa lucrezi, si 4 care sa mai ramana si pentru tine. Vei fi sclavul contractelor tale – vei lucra noptile, weekend-urile si sarbatorile, oricand, numai sa te incadrezi in termenele limita.

6. Desi sunt acasa, prietenii vor sti ca lucrez si nu ma vor deranja. Din contra, toata lumea va profita. Vei fi rugat sa le faci anumite servicii, sa-si lase 5 minute copilul la tine sa-si poata rezolva ceva rapid, mai trec sa beti o cafea sau sa-ti povesteasca ultima barfa. Iti vei da seama ca nimeni nu tine cont de programul tau de lucru, pentru ca sunt de parere ca ai destul timp sa iti faci treaba.

7. Ma voi comporta ca si cum as fi la serviciu. Gresit! Daca faci acest lucru, vei da gres. Atunci cand lucrezi de acasa trebuie sa fii mai responsabil, mai obsedat de perfectiune. La urma urmei, te intreci cu milioane de oameni care fac acelasi lucru ca si tine. Trebuie sa fii mai bun, mai destept si mai eficient decat altii.

8. O sa fac la fel de multi bani ca atunci cand eram angajat la o firma. Nu. O sa faci mai multi bani, dar vei munci de doua ori mai mult. Trebuie sa fii din ce in ce mai bun, pentru a ramane in competitie.

Sursa: workaholics4hire.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro