Sari direct la conținut

Scurtmetrajul “Cautare”, al lui Ionut Piturescu, este difuzat in Franta 

HotNews.ro

La nicio saptamana dupa ce a fost premiat la Cannes 2010, in cadrul sectiunii “Quinzaine des Réalisateurs”, filmul “Cautare”, regizat de Ionut Piturescu este deja difuzat in Franta, putind fi vizionat de abonatii celui mai mare operator francez de telefonie mobila, in perioada 24 mai – 24 iunie, informeaza Aristoteles Workshop, producatorul filmului.

Doua personaje, o caruta si un cal. Incotro se indreapta? Bucurie, suferinta si muzica indefinibila. Desi vulnerabili, nu renunta. Ei sunt poetii timpului. (din catalogul “Quinzaine des Réalisateurs”, Cannes)

Intr-o lume a plasticului si reciclarii, doi dogari nomazi cu un ritm de viata aparte, priceputi la lucruri de care nu prea mai e nevoie, fara bunuri impovaratoare, nici macar un ceas, cei doi isi gasesc timp sa caute sensuri. Sau lipsa lor. In aceasta existenta marginala, care l-ar entuziasma pe Zola, prietenia lor pare a rezista intr-o zona atemporala.

Filmul „Cautare” a fost produs anul trecut, la Sibiel, de Aristoteles Workshop, in cadrul unui program anual unic de training, dezvoltare si productie de film.

Ionut Piturescu este doctorand in antropologie culturala. A facut cercetari de teren in Mexic, Maroc, New Orleans, Andaluzia, zona arctica, Sami si indeosebi in Balcani.

Ionut Piturescu a mai produs si regizat documentarele “Prinde timpul/Seize the time” (2008), “Balkan’s Digest” (Albania, 2008), „Sinele si Celalalt. Balkan love story” (Serbia, 2009). In prezent Ionut Piturescu coordoneaza Centrul de Cercetare si Dezvoltare Interculturala – Anthropoesis.

Aristoteles Workshop (AW) fondata in 2005, cu sprijin substantial, moral si material, din partea Televiziunii ARTE/France, sustine o noua generatie de cineasti de film documentar din Europa Centrala si de Est, cu o experienta anterioara in film sau productia video. Experti recunoscuti din domeniul filmului documentar ofera pregatire profesionala participantilor. Programul se adreseaza tinerilor cineasti cu talent si pasiune, opinii proprii, dorinta de le propune si sustine, angajament si capacitate de lucru in echipa.

Workshop-ul este co-finantat de televiziunea ARTE, de Centrul National al Cinematografiei si de Programul MEDIA al Uniunii Europene, si este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman (ICR), AVIS, iStyle si Omniasig.

ICR va acorda anul acesta un premiu de 3000 de euro pentru cel mai bun documentar. Editia a cincea a programului de pregatire AW va avea loc in localitatea Vama, din Bucovina, judetul Suceava, intre 1 august – 5 septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro