Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 977: Kievul, atacat cu drone în mai multe valuri, a doua noapte consecutiv / Zelenski critică voalat Occidentul, în contextul implicării trupelor nord-coreene pe front

HotNews.ro
Război în Ucraina - atac cu dronă, Foto: Olena Bartienieva / Alamy / Alamy / Profimedia
Război în Ucraina - atac cu dronă, Foto: Olena Bartienieva / Alamy / Alamy / Profimedia

Kievul a fost atacat din nou cu drone lansate din mai multe direcții, în valuri, de către forțele armate ruse, potrivit oficialilor ucraineni. Este a doua noapte consecutiv când capitala ucraineană este luată la țintă de trupele Moscovei.

Evenimentele de duminică, ziua 977 a războiului din Ucraina, LIVE:

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au preluat controlul asupra satului Izmailivka din estul regiunii Donețk din Ucraina, a informat duminică agenția rusă de știri de stat RIA Novosti, citată de Reuters.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că a sistemele de apărare aeriană ay doborât 51 de drone ucrainene, în noaptea de sâmbătă spre duminică, deasupra teritoriului rus, relatează AFP și The Moscow Times.

În total 18 drone au fost interceptate în regiunea Tambov, situată la aproximativ 400 de kilometri de frontiera cu Ucraina, iar 16 deasupra oraşului de frontieră Belgorod, a transmis într-un comunicat postat pe Telegram ministerul rus al Apărării.

Celelalte drone au fost doborâte în regiunile Oriol, Briansk, Lipeţk şi Voronej.

O dronă a fost interceptată în regiunea Kursk, unde trupe ucrainene au declanșat o ofensivă terestră în luna august.

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 41 din cele 80 de drone rusești lansate peste noapte, a declarat duminică armata ucraineană, potrivit Reuters.

Forțele aeriene au declarat că au pierdut urma a 32 de drone, dar nu au dat alte detalii.

Președintele Vladimir Putin a declarat duminică că Ministerul rus al Apărării lucrează la diferite modalități de a răspunde în cazul în care Statele Unite și aliații săi din NATO ajută Ucraina să lovească adânc în Rusia cu rachete occidentale cu rază lungă de acțiune, informează Reuters.

VIDEO Dezbatere în Republica Moldova. Maia Sandu, către Stoianoglo: „Ca între doi români, credeți că România va susține omul Moscovei?”

Banca Centrală a Rusiei a majorat vineri rata dobânzii de referinţă cu 2 puncte procentuale, aceasta ajungând la 21%, invocând creşteri ale preţurilor de consum considerabil peste prognoza sa şi avertizând asupra riscurilor ridicate de inflaţie pe termen mediu, transmite Reuters, citată de News.ro.

Rusia a lansat un atac cu drone în mai multe valuri asupra Kievului pentru a doua noapte consecutiv, a declarat duminică administrația militară a capitalei ucrainene, informează Reuters.

„Se pare că acum în fiecare noapte, fără pauze lungi, forțele armate ruse atacă orașul pașnic Kiev”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare, pe Telegram.

„Noaptea trecută, inamicul a lansat un nou atac asupra capitalei”.

El a adăugat că Rusia a lansat aproximativ 10 drone în mai multe valuri, din direcții diferite și la înălțimi diferite, însă sistemele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus toate armele la apropierea lor de oraș.

Nu au fost raportate răniți sau pagube majore, a adăugat Popko. El a spus că Forțele Aeriene vor publica date privind amploarea atacului de peste noapte asupra Ucrainei în cursul zilei de duminică.

Atacul cu dronă al Rusiei asupra Kievului de sâmbătă a ucis o persoană și a avariat clădiri rezidențiale înalte.

Sâmbătă, Georgia a avut alegeri apreciate drept cruciale pentru orientarea spre UE sau spre Rusia. Rezultatele de duminică dimineață arată că, la numărarea a 99% din voturi partidul Visul Georgian, al celui mai bogat georgian,  Bidzina Ivanişvili, a câștigat cu 54%.  

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de sâmbătă, ziua 976 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro