Hertz România spune că „nu va resimți un impact direct” în urma deciziei de intrare în insolvență a Hertz Global
Hertz România (Autotechnica Fleet Services) transmite luni, într-un comunicat, că „nu va resimți un impact direct” în urma deciziei de intrare în insolvență a companiei-mamă, întrucât, fiind parte a grupului elen Autohellas ATEE (cel care deține dreptul de franciză în România și în alte 7 țări est-europene), nu întreține relații de afiliere si nu deține titluri de valoare cu Hertz Global Holdings.
Amintim că, recent, gigantul de închiriere a mașinilor Hertz a cerut ajutor în vederea evitării falimentului, după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu cei mai mari creditori ai săi, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a făcut practic să dispară cererea pentru serviciile sale.
„În urma anunțului făcut de Hertz Global Holdings, Hertz România – Autotechnica Fleet Services nu se așteaptă să resimtă urmările unei eventuale proceduri de intrare în insolvență a francizorului”, spune Hertz România în comunicatul remis luni presei.
„Pentru a 5-a oară în istoria sa de peste 100 de ani, Hertz Global Holdings a făcut publică începerea procedurii de intrare în insolvență, cu intenția de a proteja compania de impactul suferit în urma restricțiilor de trafic din ultima perioadă. Compania mamă intenționează să demareze procedura pentru faliment conform Articolului 11, care permite restructurarea datoriilor și protejarea companiei pe viitor. Totodată, Hertz Global Holdings anunță că în timpul procesului de restructurare, rețeaua globală va rămâne în întregime operațională pentru cele 3 branduri pe care le deține (Hertz, Thrifty/ Dollar and Firefly), fără ca rezervările sau programele de loialitate să fie afectate”, arată Hertz România.
„Autotechnica Fleet Services SRL, parte a grupului elen Autohellas ATEE care deține dreptul de franciză în România și în 7 alte țări est-europene, nu întreține relații de afiliere și nu deține titluri de valoare cu Hertz Global Holdings. Astfel, grupul nu va simți un impact direct în urma deciziei de intrare în insolvență a Hertz Global”, precizează compania în comunicat.
Hertz România explică totodată că „închirierile pe termen scurt (principalul serviciu oferit de Hertz Global) reprezintă aproape 20% din activitatea Hertz România, și numai 16% la nivelul grupului, în timp ce 84% din veniturile consolidate ale grupului provin din închirieri pe termen lung, comerțul cu autovehicule noi și rulate”.
„De asemenea, capitalul propriu al Grupului Autohellas ATEE a ajuns la 294 milioane de dolari la finele anului trecut, fapt ce oferă unul dintre cele mai mici grade de îndatorare pentru piața europeană de închirieri auto și leasing operațional”, mai spune compania.
Cu datorii de 19 miliarde de dolari și aproximativ 38.000 de angajați în lume, Hertz este printre cele mai mari companii afectate de pandemie.
Acțiunile companiei au scăzut cu până la 50% după primele știri potrivit cărora compania va intra în insolvență, potrivit Business Insider.
Hertz a avut probleme chiar și înainte de coronavirus, întâmpinând dificultăţi majore din cauza competiţiei, precum Uber.
Hertz, care renunțase deja la 10.000 de angajați în aprilie, este o companie americană de închirieri auto cu sediul în Estero, Florida, care operează și în România.
Firma funcționează din 1918 și a supraviețuit Marii Depresiuni, războiului mondial, dar și crizei financiare din 2008.
Despre Hertz:
- Hertz are peste 100 de ani experiență și este una dintre cele mai mari companii de închirieri auto din lume. Autotechnica Fleet Services este franciză Hertz, deținută de către Autohellas ATEE și care a intrat pe piața din România în 2007, odată cu preluarea francizei Hertz, Firefly si Thrifty/Dollar.
- Hertz România (Autotechnica Fleet Services) oferă servicii de închirieri auto, leasing operational și fleet management. Flota din România este compusă din peste 4.000 autovehicule și autoutilitare ce acoperă o gamă largă de modele. Hertz România e prezentă în 6 orașe – București, Cluj- Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara.