Utile: Scapă de burtică numai cât ai spune: "Cireşe"; Durerea în piept poate anunța un infarct sau o boală de plămâni. Nu o ignorați; Alimentele care ne scurtează viața
Scapă de burtică numai cât ai spune: „Cireşe”. Cireşele sunt bogate în vitaminele A, C, B1, B2 şi B6, precum şi în mineralele: calciu, magneziu şi fier, care asigură organismului energia de care are nevoie. În plus, aceste fructe conţin antocianină, un antioxidant care favorizează eliminarea ţesutului adipos. Pe durata dietei, este foarte important să renunţi la zahăr, la cafea, la alcool şi la produsele din făină albă. Vei slăbi până la 3 kg în 7 zile, potrivit Click.
Durerea în piept poate anunța un infarct sau o boală de plămâni. Nu o ignorați. Este posibilsăsimțiți durerea în piept în orice zonă de lagâtpână la abdomenul superior. Înfuncție de cauzaacesteia, durerile în piept pot fi: ascuțită, surdă, arzătoare, dureroasă, sub formă de junghi, o senzație de apăsare. Printre afecțiuni se numără și miocardita. Pe lângă durerea în piept, aceastăinflamație a mușchiului inimii poate cauza febra, obosealăși probleme cu respirația. Deșiîn cazul miocarditei nu există niciun blocaj, simptomele acesteia seamănă cu cele ale unui atac de cord. Pericardita. Pericardita este o inflamațiesau o infecție a sacului din jurul inimii. Aceastacauzează dureri similare cu cele ale anginei. Cu toate acestea, pericarditacauzează o durere ascuțită de-a lungul gâtuluiși a mușchiului inimii. Uneori, durerea devine maiputernică atunci cândrespirați, mâncați sau vaîntindeți pe spate, potrivit Doctorul zilei.
Alimentele care ne scurtează viața. Consumul de carne roşie şi mezeluri creşte riscul de deces prematur, au avertizat experţi americani şi chinezi, care recomandă înlocuirea acestora cu peşte şi legume. Înlocuirea cărnii roşii cu proteine mai sănătoase, precum ouă, nuci şi peşte, poate contribui la o viaţă mai lungă, se arată într-un nou studiu publicat în British Medical Journal (BMJ) de o echipă de cercetători care a analizat obiceiurile alimentare a peste 81.000 de persoane din Statele Unite, relatează Press Association citat de Digi24.
Consumul de zahăr: cum şi de ce să renunţi. Per linguriţă, zahărul conţine 16 calorii, ceea ce poate însemna foarte mult, mai ales că se regăseşte în numeroase alimente de pe rafturi, iar caloriile extra reprezintă o creştere a riscului obezităţii sau diabetului. În urma unui studiu din 2013 s-a descoperit că fiecare 150 de calorii de zahăr adăugat consumat este echivalentul unei doze de suc. Mai târziu, un studiu din 2014 arată că cu cât o persoană consumă mai mult zahăr, cu atât şansele de deces din cauza problemelor de inimă sunt mai mari. Să nu uităm de rolul pe care îl joacă zahărul în privinţa nivelului glicemic, potrivit CSID.
Ce secrete ascunde păpădia? Începând din primăvară, frunzele şi tijele păpădiei trebuie adunate și folosite ca remedii excelente, recomandate de specialiști în curele de detoxifiere. In mediul rural, floarea mălaiului, papaluga sau buha, aşa cum o numesc sătenii, este un leac la îndemână, mai ales pentru anemici şi pentru convalescenţi, iar o cură cu preparate din păpădie îi revigorează pe aceşti bolnavi. Puterea terapeutică a păpădiei se datorează substanţelor active prezente în compoziţia frunzelor şi tijelor sale: vitamine, minerale, glucide, pectină şi acizi, potrivit Click.