webPR: Familia mea și alte animale
Vă invităm la primul modul de vacanță al Școlii de Vară de la Antipa, intitulat „Familia mea și alte animale”, inspirat de romanul cu același nume apărut la Editura Art și semnat de Gerald Durrell, un renumit zoolog și cercetător în domeniul conservării speciilor de animale aflate în pericol.
Tinerii naturaliști sunt așteptați luni, 24 iunie 2019, de la ora 10:15 în Sala Atelier de la etajul Muzeului, să pornească alături de cercetătorii muzeului – Dr. Oana Paula Popa și Dr. Elena Iorgu, într-o călătorie de inițiere în tainele faunei și florei insulei Corfu, insula de smarald, o comoară a Greciei! Ni se va deschide spre cunoaștere un tărâm nou, un spațiu de poveste cu grădini luxuriante, colorate feeric care ascund o multitudine de vietăți interesante, țărmuri însorite, pline de viață, toate fremătând sub privirile unui mic puști curios care împreună cu câinele său străbat cât e ziua de lungă insula, având drept călăuze pasiunea nestăvilită pentru natură și o curiozitate specifică doar copilăriei.
Micuțul Gerry și Roger, cățelul său, ne vor fi prieteni și povestitori pentru a descoperi magia acestei insule. De la cercetătorii muzeului vom afla care sunt principalele specii de animale și plantele caracteristice regiunii mediteraneene, dar mai ales cum anume ne putem transforma în mici exploratori pe perioada vacanțelor petrecute alături de cei dragi. Parcurgând împreună acest modul, vom învăța cum putem „colecta” amintiri și cunoștințe despre natură din fiecare loc minunat în care ajungem.
Vă așteptăm la Muzeu și, timp de o săptămână, vom călători împreună ghidați de peripețiile unui copil de numai 10 ani, care poate fi un exemplu demn de urmat pentru cei care doresc ca pasiunea din copilărie pentru natură să îi însoțească toată viața, să o cultive, și, de ce nu, să o transforme la un moment dat într-o profesie. Vom descoperi treptat că acesta a fost chiar drumul micuțului Gerry, devenit peste ani celebrul naturalist englez Gerald Durrell, militant pentru protecția speciilor de animale aflate în pericol.
Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.
Modulul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare este de 180 lei/copil/modul sau 320 lei/2 frați/modul, respectiv 320 lei/copil/2 module.
Sponsor: MOL România
Parteneri: DaVinci Learning, Editura Art
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.
Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.