Ambulanţa din Corabia a angajat temporar 10 şoferi, după ce foștii șoferi au fost acuzați că au furat ani la rând combustibil
Cei 10 ambulanţieri care au fost admişi la proba scrisă a concursului organizat de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt pentru ocuparea posturilor vacante temporar la Corabia au obţinut punctaj suficient de mare şi la proba de interviu şi de marţi vor începe lucrul, a declarat managerul instituţiei, Marinela Prina, citată de Agerpres.
Noii ambulanţieri vor lucra pe o perioadă determinată la substaţia Corabia, unde 13 dintre titularii posturilor de conducător auto au interdicţie de a-şi exercita profesia timp de 60 de zile, începând din 3 decembrie 2018. Până luni activitatea la Ambulanţa Corabia s-a desfăşurat cu ajutorul ambulanţierilor din celelalte staţii şi substaţii din judeţ.
„De mâine noii angajaţi încep lucrul, i-am instruit, i-am echipat, au fost informaţi despre activitatea pe care o vor desfăşura. Ei vor asigura toate turele, pentru că vom acorda şi ore suplimentare şi chiar se vor face economii. Ambulanţierii din tot judeţul au dat dovadă de înţelegere şi până acum fiecare dintre ei a mers la Corabia pentru a asigura continuitate în activitatea acestei substaţii”, a afirmat Marinela Prina.
Mai mulţi ambulanţieri de la Serviciul de Ambulanţă Corabia, care şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi de procurori pentru delapidare, fals şi uz de fals iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să-şi exercite profesia timp de 60 de zile.
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare (…), fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi uz de fals, în formă continuată (…), iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar faţă de 13 dintre aceştia. În actul de inculpare s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada 2015-2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”, a informat Parchetul Corabia.