Sari direct la conținut

NASA a descoperit "varul mai mare" al planetei noastre – Kepler-452b

HotNews.ro
Kepler 452b si Pamantul, Foto: Playtech
Kepler 452b si Pamantul, Foto: Playtech

Desi au fost initiate de multi ani cautarile pentru o planeta similara cu a noastra, Kepler-452b este prima care impartaseste un numar semnificativ de caracteristici cu Pamantul. Intitulata intr-un comunicat de presa Pamantul 2.0, noua planeta se afla la o distanta de 1400 de ani lumina de Terra, scrie Playtech.

Cea mai importanta caracteristica pentru ca o planeta sa poata sustine viata este reprezentata de existenta unei surse de caldura si lumina, iar Kepler-452b graviteaza in jurul propriului soare. Pentru ca se afla insa la o distanta cu 5 procente mai mare decat Pamantul fata de propria stea solara, timpul pentru o rotatie completa este de 385 de zile, in comparatie cu 365 de zile, in cazul Terra. Partea buna este ca, deoarece puterea luminoasa emisa de respectivul soare este cu 20% mai mare decat a soarelui nostru, compensandu-se cu distanta sporita, Kepler-452b beneficiaza de o cantitate similara de lumina. ,”Razele solare receptionate de la respectiva stea ar trebui sa se simta in acelasi fel precum cele primite de noi.” Temperatura la suprafata noului soare este similara cu cea gasita pe soarele nostru, doar diametrul e cu 10 procente mai mare.

Noua planeta este cu aproximativ 60% mai mare in diametru decat Terra, iar primele pronosticuri confirma o masa de aproximativ cinci ori mai mare in comparatie cu a noastra. Suprata este foarte similara, integrand zone stancoase mascate in mare parte de o atmosfera un pic mai densa. Atractia gravitationala pe Kepler-452b ar trebui sa fie cam de doua ori mai puternica.

Ca amplasament, Kepler-452b face parte din sistemul solar Kepler-452, constelatia Cygnus. In alta ordine de idei, aceasta este cea mai recenta descoperire a Telescopului Spatial Kepler in valoare de 600 de milioane de dolari lansat in 2009. Ramane sa mai asteptam noi rezultate analitice pentru a ni se confirma daca se gaseste apa pe suprafata noii planete sau daca aceasta are o componenta a atmosferei similara cu a Pamantului, potrivit Playtech.

Citeste si:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro