Sari direct la conținut

Comisia de cultura a Senatului a dat raport favorabil propunerii legislative prin care presedintele CNA poate fi demis, care a fost respinsa de deputati

HotNews.ro

Comisia pentru cultura si media a Senatului a acordat miercuri raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului nr.402/2002 prin care respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului.

Potrivit proiectului, Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului pentru restul de mandat al fostului presedinte. Fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului de membru CNA.

„Am incercat sa gasim formula prin care sa responsabilizam partea administrativa a CNA. Propunerea noastra nu vizeaza schimbarea vreunui membru din CNA, nu e o tentativa de politizare a CNA. Practica, din nefericire o spun, a demonstrat ca trebuie sa existe o modalitate prin care partea de conducere administrativa a CNA sa fie controlata si, eventual, inlocuita, fara sa ne atingem in vreun fel de inamovibilitatea celor 11 membri ai Consiliului”, a afirmat presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului, Georgica Severin, potrivit Agerpres.

Propunerea legislativa, initiata de presedintii Comisiilor de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, Georgica Severin si Gigel Stirbu, a fost respinsa de Camera Deputatilor. Proiectul va intra in dezbaterea plenului Senatului, cu rol decizional in acest caz.

  • Initiativa – contestata de organizatiile de media, care apreciau ca regulile propuse „deschideau portile arbitrarului si abuzului” – reprezinta o incercare de a solutiona blocajul institutional de la CNA, unde majoritatea membrilor il contesta pe presedintele Consiliului, Laura Georgescu. Proiectul prevede ca presedintele CNA sa poate fi demis prin respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate, caz in care Parlamentul numeste un nou presedinte. Detalii aici
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro