Romania ia aurul pentru inovatie
Dubrovnik, Croatia, Congresul Mondial „International Project Management Association”. Ambele proiecte de eLearning inscrise in concurs din Romania, de catre Siveco, urca pe podium, la categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects”.
Este pentru prima oara in istoria premiilor oferite de cea mai prestigioasa organizatie mondiala de management al proiectelor cand singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educatiei. Tot fara precedent este faptul ca apartin aceluiasi furnizor.
Astfel, compania care dezvolta si exporta solutii IT intra pentru a saptea oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume si, in acelasi timp, urca pe locul al saptelea in topul mondial al excelentei in IT.
Medalia de aur a revenit proiectului „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societaţii cunoaşterii” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse), implementat de catre Ministerul Educaţiei, Cercetarii şi Inovarii, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externa, în parteneriat cu Siveco Romania şi Universitatea Naţionala de Aparare „Carol I”. Pentru „Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazahstan”, echipa Siveco a primit medalia de bronz. Medalia de argint nu a fost acordata.
Declaratia publica facuta pe scena galei de catre un membru al juriului da adevarata masura a recunoasterii valorii acestor realizari: „Proiectele voastre schimba mentalitati si va multumim pentru ca ati reusit sa ne faceti sa vedem dincolo de documentatia de proiect. Am inceput sa aplic acasa ce am invatat de la voi„. Ceremonia de premiere s-a desfasurat sub patronajul Presedintelui Republicii Croatia, Ivo Josipovic.
Radu Jugureanu
Foto: SIVECO Romania
Radu Jugureanu, Directorul departamentului de eContent Siveco si coordonatorul echipei castigatoare, care a primit pretioasele trofee, a declarat imediat dupa decernarea premiilor: „Noi toti am scris un pic de istorie pe aici. Au fost peste 1000 de participanti din Canada si pana in Australia si din Chile pana in China. Semnalul pe care IPMA il da guvernelor lumii este de reevaluare a proiectelor educationale si de recunoastere a excelentei in managementul educational. Acest lucru s-a intamplat aici, acum, cu noi. Acest lucru ni l-au spus, in fata lumii intregi, membrii juriului. Au zis ca semnalul pe care ei il transmit vine de la noi, Siveco, iar ei doar l-au preluat si il dau mai departe. Cand noi am scris programele pentru Multitouch, tehnologia aceasta inca nu exista! Am gasit niste tineri talentati in Brasov, care au inteles ce voiam si au creat-o pentru noi. Prin aceasta realizare, lumea toata va afla ca o echipa romaneasca face proiecte considerate cele mai bune din lume. Acest premiu este in egala masura opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact si alte materiale, scenaristi, profesori, cercetatori, specialisti IT din Romania.”
Ce a diferentiat proiectul din Romania fata de toate celelalte aplicatii? Conform membrilor juriului: „proiectul incorporand tehnologia Multitouch a castigat in mod detasat prin inovare”.
Competitia International Project IPMA reprezinta campionatul mondial al proiectelor de orice tip (nu numai de IT sau educatie), juriul evaluand aplicatiile din perspectiva managementului de proiect.
Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa, Asia, Africa, Australia si America.
IPMA promoveaza managementul proiectelor pentru intreprinderi si organizatii din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.