Banca Mondiala considera ca Romania a facut progrese semnificative in implementarea reformelor economice
Banca Mondiala considera ca Romania a facut progrese semnificative in implementarea reformelor convenite cu institutia internationala, precizand ca mai multe dintre masurile de reforma sprijinite prin Programul de Imprumuturi pentru Politicile de Dezvoltare (DPL) necesita actiuni legislative. Expertii Bancii Mondiale s-au concentrat in discutiile cu autoritatile romane asupra stadiului reformelor din sectorul public, incluzand implementarea legii salarizarii unitare si a legii pensiilor, precum si a reformelor din domeniul sanatatii, educatiei, asistentei sociale si din sectorul financiar.
„Se inregistreaza progrese semnificative, iar echipa Bancii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile sustinute depuse de Guverul Romaniei in vederea realizarii programului de reforme convenit. Mai multe dintre masurile de reforma sprijinite prin programul DPL necesita actiuni legislative, iar echipa Bancii Mondiale va reveni la Bucuresti pe masura ce se avanseaza in aceasta directie”, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Expertii Bancii Mondiale s-au concentrat in discutiile cu autoritatile romane asupra stadiului reformelor din sectorul public, incluzand implementarea legii salarizarii unitare si a legii pensiilor, precum si a reformelor din domeniul sanatatii, educatiei, asistentei sociale si din sectorul financiar.
O echipa a Bancii Mondiale a vizitat Romania in perioada 20-27 ianuarie, impreuna cu echipele Fondului Monetar International si Comisiei Europene, pentru discutii asupra progreselor inregistrate si perspectivelor calendarului de reforme in cadrul pachetului de sprijin multilateral acordat Romaniei.
Echipa Bancii Mondiale a avut mai multe intalniri cu autoritatile romane si a discutat progresele inregistrate in programul de reforma sprijinit de Banca Mondiala in contextul pregatirii celui de al doilea Imprumut pentru Politici de Dezvoltare.
Programul de Imprumuturi pentru Politicile de Dezvoltare (DPL) se concentreaza pe managementul financiar al sectorului public, pe sectoarele sociale, precum si pe sectorul financiar. Primul Imprumut pentru Politici de Dezvoltare, in suma de 300 milioane de euro, a fost aprobat de catre Consiliul de Administratie al Bancii in data de 16 iulie si acordat in octombrie 2009.