Sari direct la conținut

Andreea Raicu si Irina Pacurariu vor la Dalai Lama

Realitatea Romaneasca

Prezentatoarele de televiziune Andreea Raicu si Irina Pacurariu se pregatesc pentru o expeditie in zona Tibetului.

Initial, expeditia ar fi trebuit sa aiba loc in aceasta toamna, insa din cauza situatiei politice din aceasta tara, care ar fi insemnat traversarea cu masina a unor zone controlate de grupari maoiste, dar si din cauza ca nu au fost zboruri catre Katmandu, expeditia a fost amanata pentru primavara viitoare.

Pentru experimentata Irina Pacurariu, premiata de nenumarate ori la galele APTR pentru reportaj de televiziune, expeditia nu e ceva inedit.

De altfel, Irina este si primul ziarist de televiziune care a ajuns in Himalaya, in 1998, si a beneficiat pana acum de trei stagii Discovery Channel, plus ca este sotia alpinistului Ticu Lacatusu, cel care zilele acestea se lupta sa cucereasca, in premiera mondiala, varful Janak din Himalaya, situat la halucinanta altitudine de 7.000 de metri.

Premiul APTR de anul acesta al Irinei i-a revenit tocmai pentru un reportaj pe care l-a realizat alaturi de sotul sau, „Tara serpasilor”. „Zona mi-e cunoscuta, am mai inconjurat Tibetul, dar n-am mai fost in zona chineza.

E o zona foarte periculoasa, foarte putin batuta, dar totusi Tibetul nu se compara cu Himalaya”, ne-a declarat Irina, a carei dorinta arzatoare este aceea de a realiza un interviu cu Dalai Lama. Se pare ca, oficial, discutii in acest sens au fost deja antamate.

In schimb, pentru delicata Andreea Raicu, care are si ea, ca si Irina, planuri de filmari pentru televiziunile lor, expeditia este o noutate absoluta, care ne facem sa banuim ca a vrut sa o egaleze pe Andreea Marin la statutul de vedeta alpinista, caci Zana surprizelor a escaladat varful kenian Kilimanjaro in 2001.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro