Sari direct la conținut

​OMV Petrom semnează un contract pentru furnizarea de energie verde către Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari consumatori de electricitate din România

HotNews.ro
Turbine eoliene și panouri fotovoltaice, Foto: Airubon | Dreamstime.com
Turbine eoliene și panouri fotovoltaice, Foto: Airubon | Dreamstime.com

OMV Petrom și producătorul de materiale de construcții Saint-Gobain România anunță semnarea unui acord pe cinci ani, prin care OMV Petrom va furniza energie electrică din surse regenerabile pentru toate facilitățile Saint-Gobain la nivel național.

În baza acestui acord, OMV Petrom va livra în următorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde în 14 locații Saint-Gobain din România.

Livrările vor începe în ianuarie 2026 și energia va fi obținută din surse eoliene și fotovoltaice.

Odată cu această investiție, Saint-Gobain România va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Călărași), Saint-Gobain Isover (Ploiești), Saint-Gobain Rigips (Turda și Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brănești, Suceava), Duraziv (Popești Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) și Chryso Romania (Ariceștii Rahtivani).

Energia livrată către Saint-Gobain va fi produsă în centralele eoliene și fotovoltaice pe care le construiește OMV Petrom

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie:

  • „Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susținem tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de circa 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu, din care circa o treime vor susține proiecte cu emisii scăzute și zero de carbon.
  • Am făcut pași importanți în dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, care vor intra treptat în producție în anii următori.
  • Suntem încântați să anunțăm acest acord cu Saint-Gobain – este mai mult decât un contract de vânzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria românească”.

Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România:

  • „Acordul marchează încă un moment de referință în parcursul Saint-Gobain de a-și reduce emisiile Scop 1 și 2 cu 33% până în 2030 – față de 2017 și de a atinge „zero emisii nete” până în 2050.
  • Suntem încântați să avem alături parteneri de încredere precum OMV Petrom pentru a ne putea continua călătoria spre un viitor mai verde.
  • La Saint-Gobain, ne orientăm cu prioritate către surse de energie prietenoase cu mediul, în paralel cu eficientizarea permanentă a proceselor de producție pentru reducerea emisiilor de carbon și a consumului de energie pentru a face lumea un loc mai sustenabil în care să locuim, în linie cu scopul nostru – Making The World A Better Home”.

Saint-Gobain proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții.

La nivel mondial, este prezentă în 76 de țări și are 160.000 de angajați. Anul trecut a avut vânzări de 47,9 miliarde de euro.

Compania s-a angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

În România, Saint-Gobain are circa 2.000 de angajați în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2023.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

Sursa foto: Dreamstime

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro