Sari direct la conținut

Adrian Ciocanea, secretar de stat Ministerul Economiei: “In structurile de gestionare a fondurilor UE ar trebui sa lucreze personal contractual, nu functionari publici"

HotNews.ro, EurActiv.ro

​​Trei principale greseli din perioada actuala de finantari UE care trebuie evitate in urmatoarea perioada de programare plus cateva principii care trebuie aplicate in realizarea documentelor pe baza carora se vor aloca fondurile sunt subiectele pe care Adrian Ciocanea le-a detaliat pentru uelive.ro in cadrul unei discutii despre pregatirea pentru urmatorul Program Operational Competitivitate, finantat cu fonduri UE 2014-2020.

Prima lectie invatata din perioada precedenta de programare, in opinia lui Adrian Ciocanea, se refera la o problema de fond – obiective versus eligibilitati. <<din a României la vremea respectivă, cel care a fundamentat actualele Programe Operaţionale, s-a ajuns ca, in multe dintre acestea, obiectivele sa fie confundate şi chiar înlocuite de eligibilităţile. Nu tot ce este eligibil poate si trebuie sa reprezinte un obiectiv al programului in context local si national. Aşa s-a ajuns la finanţarea unor proiecte controversate precum cele ale unor sali de sport construite in zone rurale sarace, de exemplu. Acest lucru trebuie evitat si a fost solicitat chiar de catre Comisia Europeana, mesajul fiind: “ati impartit bani dupa multe nevoi, acum trebuie sa-i impartiti dupa eficienta cheltuielilor” >>, a explicat Ciocanea pentru uelive.ro.

Citeste continuarea – alte doua greseli de evitat , plus propuneri concrete pentru obiective de finantat in urmatorul program operational destinat competitivitatii economice – pe uelive.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro