Al patrulea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România
Al patrulea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, pacientul fiind tot un bărbat, a anunțat joi Ministerul Sănătății.
Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România. El s-a prezentat miercuri la un spital din Bucureşti, a precizat Ministerul Sănătăţii.
Conform instituției, simptomele au apărut în 12 iunie, iar starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat.
Primele trei cazuri de variola maimuței, diagnosticate săptămâna aceasta în România
Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România miercuri, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani.
Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat oficial în România marți – un bărbat în vârstă de 32 de ani.
Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România – un bărbat în vârstă de 26 de ani din București – a fost anunțat de Ministerul Sănătății luni.
Cum se transmite variola maimuței și care sunt simptomele
Care sunt semnele clinice care indică prezența infecției? „Semnele clinice sunt reprezentate de erupție – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului, chiar și sifilisului – febra, cefaleea (durerea de cap), dureri de spate, ganglioni limfatici umflați – un semn foarte important – frisoare, oboseală accentuată”.
Cum se transmite variola maimuței: prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Dar nu se transmite ușor.
Variola maimuței, explicată de dr. Florin Roșu, medic ATI, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași: