Aplicația prin care elevii își pot evalua profesorii, în mod anonim
O profesoară de matematică din Buzău a lansat o aplicație prin care elevii pot evalua, la sfârșitul orelor, în mod anonim, modul în care cadrele didactice și-au ținut cursurile. Potrivit chestionarului, elevii sunt întrebați cât au înțeles din limbajul folosit de profesor, cât au reușit să fie atenți la oră, cât consideră că au înțeles din conținutul lecției, dar și ”cât anume consideră că profesorul ți s-a adresat și ție pe timpul lecției”.
”Aplicația este gratuită și este destinată utilizării de către profesori, în mod independent, la libera alegere. Rezultatele obținute nu sunt disponibile decât profesorilor, din contul personal. Elevii au regim de anonimitate a oferirii răspunsurilor. Pentru utilizarea aplicației e nevoie ca elevii și profesorii să dețină telefoane cu conexiune la internet”, arată pagina de Facebook a aplicației Teleskop.
Profesoara care a lansat aplicația, Monica Mocanu, o profesoară de matematică din Buzău, a scris pe Facebook cum a ajuns să creeze această aplicație.
„Acum vreun an am dat niște formulare de feedback la o clasă, anonime desigur, pe hârtie. Unul dintre elevi a dat un răspuns care era mai puțin confortabil pentru mine, dar care mi-a fost cel mai de folos în acel moment. În aceeași măsura mi-a părut rău că știam cine era, i-am recunoscut scrisul. Așa m-am gândit să compun o aplicație de feedback prin care să putem afla ceea ce doresc elevii să ne transmită și poate pierdem pe drum, din diverse motive”, a scris profesoara din Buzău pe Facebook, potrivit Mediafax.
Astfel, cadrul didactic s-a pus pe treabă, iar cu ajutorul colegilor, al echipei de programatori și al unui donator a reușit să creeze aplicația.
„Nu am mai lansat vreodată o aplicație, am învățat din mers, desigur că vor fi lucruri de reparat și reglat. Ideea e că o să vedeți pe aici mai des o vreme postări despre asta, printre pozele și floricelele zilnice”, a adăugat Monica Mocanu.
Profesorii au început deja să folosească aplicația.
„Am folosit azi, la sfârșitul cursului, aplicația, pentru a obține feedback de la studenți. Merge bine, studenților le-a plăcut. Recomand adăugarea facilității de a elabora propriile formulare”, a scris un profesor pe Facebook.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a aplicației Teleskop.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!