Avocatul Gheorghe Piperea: Folosirea marcilor Realitatea de catre Realitatea Media devine ilegala
Avocatul Gheorghe Piperea, care a reprezentat societatea E-Boutique KFT în procesul cu Realitatea Media, a declarat ca folosirea de catre Realitatea Media a marcilor pierdute in instanta devine ilegala.
„Incepind de azi re-devine posibila salvarea Realitatea tv. Curtea de apel Bucuresti a confirmat ieri valabilitatea contractului de cesiune de marci prin care, in luna mai 2012, Realitatea Media, societate in insolventa, vindea societatii Win-Win, cu acordul administratorului judiciar de atunci si al comitetului creditorilor, un numar de 126 de marci inregistrate (inclusiv realitatea tv, .net, fm, the money channel si guerilla), plus 9 marci neinregistrate inca. Aceste marci vor fi azi inregistrate si la OSIM si la CNA pe numele societatii Win-Win. Incepind de azi, folosirea acestor marci de catre Realitatea Media, societate in insolventa, este ilegala,” a scris Piperea pe Facebook.
In mesajul sau, Piperea face o referire si la angajati: „Ziaristii si „ziaristii” care au sustinut echipa „manageriala” care a preluat Realitatea Media, prin frauda, de la adevaratii propietari, trebuie sa se pregateasca de plecare.”
Mesajul complet al lui Piperea:
Contractul de cesiune validat de Curtea de Apel Bucuresti a fost un sale and lease back, prin care se finanta activitatea televiziunii si radiourilor din pretul vinzarii marcilor.
Pentru ca, prin gratia judecatorului sindic si eforturile echipei care a preluat prin frauda Realitatea Media de la adevaratii proprietari, aceasta societate este acum in faliment (nedeclarat inca), singura sansa reala de salvare este operarea acestor marci de catre proprietarul lor, societatea Win-Win.
Contractul de cesiune capata acum caracterele unui asset deal, prin care se opereaza separarea activelor functionale de datoriile si active rele societatii – sursa. Este o operatiune care se practica acum in cazul Blue Air, tot ca modalitate de salvare de la consecintele falimentului societatii – sursa (Realitatea Media, in cauza solutionata ieri de Curtea de apel Bucuresti; Romstrade, in cazul Blue Air) si care se incearca in cazurile Termoelectrica si CN Huila.
Ramine de vazut cam cum isi vor recupera creantele cei 400 de creditori ai Realitatii Media, acum in faliment (nedeclarat inca). Legea raspunderii magistratilor, legea practicienilor in insolventa si legea insolventei insasi prevede unele solutii, cum ar fi actiunea in raspundere civila delictuala…
PS 1 Salvarea nu va veni imediat. Cei care au pierdut procesul de ieri nu vor renunta prea usor. Dar nu mai dureaza mult. Salariatii si ceilalti stakholder-i ai televiziunii si radiourilor implicate au acum certitudinea ca aceasta solutie exista si se va instala. Treptat, dar sigur.
PS 2 Ziaristii si „ziaristii” care au sustinut echipa „manageriala” care a preluat Realitatea Media, prin frauda, de la adevaratii propietari, trebuie sa se pregateasca de plecare.
PS 3 Piperea si asociatii a reprezentat in acest proces creditorul majoritar, E-Boutique, iar Zamfirescu, Racoti and Partners a reprezentat proprietarul marcilor, Win-Win.
Compania Realitatea Media, detinuta si condusa de Cozmin Gusa, a ramas fara trei marci importante. Marcile Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM vor fi preluate de compania britanica Win Win Business Lobby Company, dupa decizia de luni a Curtii de apel, decizie irevocabila.
„Ii asigur pe toti angajatii Realitatea Media, pe colaboratori, cat si pe fanii nostri, ca activitatea noastra editoriala va continua pe aceleasi coordonate, neputand sa fie influentata de aceste jocuri de imagine care au consecinta procedurala pe termen mediu sau lung. Nu am emotii”, a declarat luni seara Cozmin Gusa.
Win Win Business Lobby Company este o companie britanica ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firma a cumparat cele trei marci, pentru 1,1 milioane de euro, in vara anului trecut, cand de Realitatea TV se ocupa omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Ulterior, tranzactia a fost contestata in instanta de mai multi creditori.
Decizia Curtii de Apel repune in drepturi firma Win Win si tranzactia facuta pe vremea lui Elan Schwartzenberg.