Sari direct la conținut

VIDEO Barbora Krejcikova, campioană în premieră la Wimbledon

HotNews.ro
VIDEO Barbora Krejcikova, campioană în premieră la Wimbledon
Barbora Krejcikova / Sursa foto: Schreyer / imago sportfotodienst / Profimedia

Barbora Krejcikova, jucătoare din afara primelor 30 de locuri WTA, a câștigat trofeul la Wimbledon 2024, sportiva din Cehia trecând, după un meci echilibrat, de Jasmine Paolini, scor 6-2, 2-6, 6-4.

Campioana de la Wimbledon 2024 și povestea emoționantă care i-a schimbat cariera: „Înainte să moară, mi-a spus să câștig un Grand Slam”

Ocupantă a locului 32 în ierarhia mondială, Barbora (28 de ani) și-a împlinit un vis al copilăriei, acela de a câștiga trofeul de la Wimbledon.

Cap de serie 31, Krejcikova a avut parte de un început foarte bun de finală, iar jocul exact al jucătoarei din Cehia s-a văzut și pe tabelă: a câștigat primul set cu 6-2.

Simțind că este departe de a conta în meci, Jasmine a făcut unele ajustări în jocul său: a servit mai bine, a făcut un pas în față, a lovit mingea mai rapid și i-a limitat adversarei din timpul de reacție.


Finalistă recent la Roland Garros, Jasmine a revenit în meci, a câștigat manșa a doua, scor 6-2, iar spre bucuria fanilor de pe centralul londonez finala urma să aibă parte de un set decisiv.

Cu un joc mai îngrijit și cu mai puține erori, Krejcikova a reușit breakul decisiv în celebrul game șapte. Și-a menținut serviciul imaculat până la finalul partidei, iar victoria s-a conturat după ce a fructificat a treia minge de meci (6-4). Partida a durat o oră și 58 de minute.

Rezumatul finalei dintre Krejcikova și Paolini

De știut după finala dintre Barbora Krejcikova și Jasmine Paolini

  • Krejcikova a câștigat al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după cel de la Roland Garros din 2021.
  • Paolini a pierdut a doua finală de Grand Slam în doar câteva săptămâni, ea fiind învinsă în ultimul act de la Roland Garros de Iga Swiatek.
  • Barbora va pleca de la All England Club cu un cec în valoare de £2,700,000.
  • De cealaltă parte, Paolini va fi recompesantă cu £1,400,000.
  • În urma succesului de la Wimbledon, Krejcikova va înregistra de săptămâna viitoare un salt de 22 de locuri în ierarhia WTA, până pe 10.
  • Jasmine Paolini se va găsi de luni pe 5 în lume, acesta fiind cel mai bun loc de până acum din carieră (NCH).

Se actualizează.

INTERVIURILE HotNews.ro