Sari direct la conținut

Bursa a inregistrat noi pierderi in sedinta de luni, pe fondul corectiilor de pe pietele europene

HotNews.ro

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe minus, dupa ce in ultimele doua sedinte ale saptamanii trecute a inregistrat aprecieri insemnate. In sedinta de tranzactionare de luni, indicii bursieri s-au depreciat cu peste 3,4%, cea mai mare scadere fiind inregistrata de indicele celor mai lichide zece companii listate.

Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 32,57 milioane de lei, echivalentul a 8,64 milioane de euro, in scadere cu 62% comparativ cu sedinta de vineri.

„Caderile de azi au fost datorate in cea mai mare parte corectiilor inregistrate pe pietele europene, dar si marcarilor facute de unii investitori, care au profitat de cresterile foarte bune inregistrate la BVB in sedintele de joi si vineri”, a declarat Radu Taranu, trader la Intercapital Invest, citat de NewsIn.

BET-C, indicele compozit al bursei, a pierdut 3,99%, pana la nivelul de 5.254,35 puncte, iar indicele celor mai lichide zece companii listate, BET, s-a depreciat cu 4,67%, pana la nivelul de 7.546,53 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a atins 63.070,79 puncte, cu 3,46% mai putin decat in sedinta de vineri.

Titlurile Bancii Transilvania au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 5,34 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Oltenia si SIF Moldova, care au avut un rulaj de 4,73 milioane de lei, respectiv 4,17 milioane de lei. BRD Groupe – Societe Generale s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 3,36 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 3,18 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile Petrom s-au situat in topul pierderilor (-5,39%), urmate de cele ale Bancii Transilvania (-5,37%) si Siretul Pascani (-5,21%), in vreme ce titlurile Mecanica Ceahlau (8,00%), Energopetrol (3,76%) si THR Marea Neagra (3,03%) s-au situat in topul cresterilor.

„Evolutia BVB in saptamana aceasta va fi puternic influentata de datele noi ce vor veni din SUA, fiind asteptati numerosi indicatori”, a mai precizat Radu Taranu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro