Sari direct la conținut

Business report: Autostrada Transilvania se face cu muncitori din Bangladesh; Inegalitatea veniturilor a crescut în 2018. Observaţii; Pro TV convinge Guvernul și primește de această dată ajutor de stat

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Inegalitatea veniturilor a crescut în 2018. Observaţii. Inegalitatea distribuției veniturilor în România a crescut în 2018 de la un raport de 6,5 la 1 între cei mai bogaţi 20% dintre români şi cei mai săraci 20% dintre români până la un raport de 7,2 la 1, potrivit datelor publicate de Eurostat. Între statele care au publicat datele pentru anul trecut, ne plasăm, astfel, pe locul al doilea în UE în materie de inegalitate socială, după Bulgaria (7,66 la 1), potrivit cursdeguvernare.ro.

Autostrada Transilvania se face cu muncitori din Bangladesh. Constructorii se plâng că nu mai găsesc români pentru lucrări. Deşi oferă salarii mai mari, firmele de construcţii tot nu reuşesc să găsească muncitori în România. Este cazul unui constructor de pe Autostrada Transilvania, care spune că are deficit de 200 de angajaţi şi este nevoit să aducă muncitori din Bangladesh pentru finalizarea lucrărilor. Firmele de construcții sunt obligate să acorde salariu minim de 3.000 de lei brut (2.360 de lei net), potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 114 din 2018. În jur de 150.000 de salariaţi din construcţii ar câştiga în jurul salariului minim din acest sector, potrivit Economica.net.

Vreţi să cumpăraţi un sat aflat pe coasta Spaniei la Oceanul Atlantic? Tot satul costă mai puţin decât un apartament de lux din Bucureşti. „Am vândut un sat în urmă cu trei luni cu şase case şi opt hectare de teren, împreună cu o casă care are două căi de acces private spre plajă”, spune Adkinson. „Toate cele opt hectare erau deţinute de un bărbat în vârstă de 84 de ani. A fost visul lui să readucă satul la viaţă, dar nu a reuşit.” Un cuplu din Anglia a cumpărat satul menţionat. El spune că preţul de vânzare pentru un sat din Galicia porneşte de la puţin peste 280.000 de dolari, potrivit Business Magazin.

Marea Britanie ar urma să intre în recesiune în cazul unui Brexit fără acord. ”Regatul Unit va intra în recesiune în al patrulea trimestru din 2019, pe o perioadă de un an. PIB-ul va scădea cu 2,1%”, se subliniază în raportul OBR, institutul oficial britanic însărcinat cu previziuni economice şi bugetare. Lira sterlină ar urma să se deprecieze cu 10% imediat după plecarea britanică din UE, la 31 octombrie – în acest scenariu -, potrivit OBR, scrie News.ro.

Sectorul auto rămâne pe creștere în România, imun la declinul început pe piețele dezvoltate. Vânzările de autoturisme și producția de automobile au înregistrat, în 2008, primele scăderi din ultimii nouă ani la nivel mondial, iar 2019 se așteaptă să rămână provocator pentru industria automobilelor. În România însă, în contradicție cu evoluțiile din statele dezvoltate, sectorul auto trece printr-o perioadă favorabilă, cu creșteri consecutive în ultimii cinci ani ale achizițiilor de mașini noi la nivel local, potrivit Profit.ro.

Autostrada de Centură Bucureşti Sud: grecii de la Aktor au început să foreze pe lotul 3. Grecii de la Aktor au început activitatea de proiectare pe lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (A0 Sud). Ei se iau astfel la întrecere cu turcii de la Alsim Alarko pentru finalizarea sectorului sudic al viitorului ring de autostradă ce va înconjura Capitala. Pasionaţii de infrastructură au surprins ţăruşi topografici în zona Ciorogârla de pe aliniamentul lotului 3 din A0 Sud, potrivit unei imagini postate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură, citează Economica.net.

Pro TV convinge Guvernul și primește de această dată ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Pro TV primește de această dată ajutor de stat, pentru un serial TV, de această dată pentru lungmetrajul Vlad – sezoanele toamnă și iarnă 2019 – după ce anterior, cum a relatat Profit.ro, nu a reușit să convingă autoritățile să-i acorde ajutor de stat pentru sezonul de toamnă Las Fierbinți, solicitarea de a primi bani din buget pentru acest proiect fiind respinsă. Pro TV a cerut 5,46 milioane lei și va primi 4,24 milioane lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro