Sari direct la conținut

Business Report: Ce afaceri imobiliare au in Romania cei mai mari miliardari ai lumii; Dan Diaconescu, intr-o operatiune de tip SRI, fara SRI; Investitori din Polonia si Cehia, interesati de "CFR Marfa"; Piata muncii – usoara revenire, cel mai bun nivel din 2010 pana in prezent

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Dan Diaconescu, intr-o operatiune de tip SRI, fara SRI. Dan Diaconescu nu a fugit din tara, ci se afla in Spania, ca sa faca rost de bani de la finantatorul rus, conform corespondentului nostru israelian, care detine stranse legaturi la Madrid, astfel ca, probabil, Victor Ponta s-a pripit cand a declarat ca D.D. nu are banii, pentru ca, desi acela a mers la cacealma in privatizarea Oltchim, totusi pastreaza unele mici sanse sa obtina fondurile necesare, in rastimpul de o saptamana, care i-a mai ramas sa semneze contractul. Sursele noastre afirma ca orasul Munchen ar fi fost doar o escala pentru Dan Diaconescu, care nu stia, la momentul imbarcarii sale in avion, daca destinatia finala este Moscova, Barcelona sau Madrid, dar ca, in acest moment, ar fi poposit in Spania. Aici ar urma sa se vada cu cativa reprezentanti ai unor firme rusesti, care se pare ca sunt interesate sa furnizeze banii necesari achitarii actiunilor detinute de statul roman (prin OPSPI) la Oltchim S.A, scrie Bursa.ro.

Ce afaceri imobiliare au in Romania cei mai mari miliardari ai lumii. Bogatii lumii au pariat pe piata imobiliara romaneasca peste 1,5 miliarde euro in ultimii sapte ani. O parte insemnata din bani a fost ingropata in terenuri pe care ar fi trebuit sa apara proiecte in valoare de noua miliarde de euro, insa doar cateva au fost definitivate Capital a realizat o lista cu cei mai mari zece miliardari ai lumii care au afaceri imobiliare in Romania. Printre acestia se numara Gerald Cavendish Grosvenor, al saselea duce de Westminster si cel mai bogat proprietar birtanic, Ingvar Kamprad, proprietarul IKEA, Benjamin de Rothschild, presedintele bancii Edmond de Rothschild Group si descendent al ramurii franceze a familiei Rothschild, David Rockefeller, capul familiei Rockefeller, si Nathaniel Rothschild, descendent si mostenitor al ramurii britanice a familie Rothschild. Majoritatea proiectelor in care sunt implicati acestia vizeaza constructia de malluri si locuinte, anunta Capital.ro.

Afacere de poveste. Piata produselor bio – noul boom pentru investitori. Aflata in faza de pionierat, piata produselor bio din Romania este formata 80% din importuri, desi avem si noi agricultura ecologica. Mai scumpe decat cele din import, ecologicele romanesti sunt mai apreciate afara, unde puterea de cumparare este cu totul alta. Si-au facut insa loc pe piata producatorii si comerciantii care au stiut sa se diferentieze si sa aduca sortimente greu de gasit si in alte parti. O nisa care creste de la un an la altul, pentru ca Europa Occidentala este flamanda de produse curate., scrie Income Magazine

Motoarele de crestere pe 2012: solide cele mici, prost gestionate cele mari. Consumul gospodariilor si consumul guvernamental ar fi trebuit sa ajute anul acesta la cresterea economica a Romaniei, tara in care proportia productiei destinate consumului intern este de circa 70%. Avantul pe seama cererii externe a fost stopat dupa realizarile mai bune din 2009 si 2010, odata cu revenirea tarilor partenere din UE (care constituie doua treimi din destinatiile de export ) la stagnare. In ce priveste consumului gospodariilor nu sunt asteptate cresteri. Decizia de majorare a salariilor din sectorul bugetar, cu revenirea la nivelurile de acum doi ani nu se va vedea integral in consum din cauza majorarii preturilor. Efecte negative in acest sens vor avea si scaderea cursului de schimb si recolta agricola slaba pe plan international (mai ales ca avem o pondere extrem de ridicata a alimentelor in cosul de consum, dubla fata de media europeana), informeaza Cursdeguvernare.ro.

Piata muncii – usoara revenire, cel mai bun nivel din 2010 pana in prezent. Piata muncii a atins cel mai ridicat nivel de ocupare din ultimii doi ani, in perioada aprilie-iunie. Institutul National de Statistica anunta ca rata de ocupare a fortei de munca, care include si muncitorii la negru, a urcat in trimestrul doi la 64,3%. In perioada crizei, economia locala a pierdut sute de mii de locuri de munca. Situatia incepe sa se schimbe acum. Rata de ocupare a populatiei cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani a urcat in trimestrul doi la 64,3% de la 62,3% in prima parte a anului. Este cel mai ridicat nivel de la jumatatea anului 2010. Rata de ocupare a populatiei este cel mai cuprinzator barometru al pietei muncii, deoarece ia in calcul si persoanele care muncesc la negru. Si alte date ale INS confirma revirimentul pietei muncii. In iulie, numarul salariatilor cu forme legale a fost depasit 4,3 milioane de persoane, in crestere cu aproape 145.000 de angajati fata de sfarsitul anului trecut, scrie Money.ro.

Metroul de suprafata, ingropat in trasee subterane Proaspat intors din concediu sau dintr-un business trip la Viena, Barcelona ori Budapesta, calatorul se loveste pe pamant romanesc nu doar de multimea de taximetristi ¬binevoitori¬ asteptand in zona aerogarii. Sunt si alte cateva ciudatenii care subliniaza lipsa de viziune a responsabililor din zona transportului de calatori. Cee ce ne desparte net de alte capitale este lipsa transportului urban pe calea ferata. Ciudata ¬intreprindere¬ creata in zona Aeroportului Henri Coanda, care transfera calatorii de la Otopeni la Gara de Nord mutandu-i din aerogara catre tren cu autobuze, nu este singura care creeaza senzatia de treaba neterminata, noteaza Income Magazine

Investitori din Polonia si Cehia, interesati de „CFR Marfa”. Investitori din Polonia si Cehia si-au manifestat interesul pentru preluarea „CFR Marfa”, procesul de privatizare fiind posibil sa atraga si interesul unor investitori locali, a declarat directorul general al companiei, Constantin Zaharia. Domnia sa a precizat, in cadrul unei dezbateri organizate de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), pe tema privatizarii „CFR Marfa”: „Vom face tot posibilul ca privatizarea societatii sa se deruleze in cel mai transparent mod cu putinta. Avem deja contacte cu parteneri straini, din Polonia si Cehia. Asteptam sa fim contactati si de alti transportatori si avem semnale ca si transportatori interni vor dori sa discute cu noi”. Companiile cu care reprezentantii MTI si ai „CFR Marfa” a avut intalniri, pana in prezent, sunt „PKP Cargo”, din Polonia, si „AWT”, din Cehia, a declarat presei Constantin Zaharia. De asemenea, saptamana viitoare sunt programate discutii cu reprezentanti ai „Optifin Invest”, din Slovacia, a adaugat domnia sa, anunta Bursa.ro.

Noul BMW Seria 7 a debutat in Romania. Noul BMW Seria 7 a fost prezentat publicului din Romania in cadrul turneului de golf Cupa de Cristal BMW 2012. Acesta a marcat o premiera importanta pentru competitie – castigatorii avand sansa sa reprezinte Romania la cel mai mare turneu de golf amator din lume – BMW Golf Cup International. In fiecare an, peste 100.000 de jucatori din 50 de tari isi disputa un loc in finala mondiala, competitie care in 2012 a aniversat 30 de ani de la prima editie. Cele mai importante modificari pe care le aduce noul model sunt la interior – gama de motorizari a fost revizuita si pachetul de masuri BMW EfficientDynamics a fost extins pentru a reduce consumul (in medie cu peste 15%) si a imbunatatii calitatile dinamice. De exemplu, noul BMW 730d xDrive, proaspat prezentat in gama, este acum cea mai eficienta limuzina de lux cu tractiune integrala din lume, cu emisii conform normelor de masurare europene de numai 158 g/km (cu 20g mai mic si fata de versiunea anterioara 730d cu tractiune spate). In acelasi timp modelul cu tractiune integrala realizeaza sprintul 0-100 km/ora in 6 secunde, aceeasi performanta realizata inainte de versiunea 740d xDrive, informeaza 24auto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro