Sari direct la conținut

Business report: Mercedes va plăti 3.000 de euro clienților cu motoare diesel Euro 5 pentru a le echipa cu dispozitive de reducere a noxelor; Premieră în România: Raiffeisen desființează depozitele în euro ale populației și IMM-urilor

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Achiziţia de tramvaie noi pentru Bucureşti mai aşteaptă. Primăria amână evaluarea ofertelor pentru luna decembrie. Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) prelungeşte până la iarnă suspansul privind câştigătorul licitaţiei pentru 100 de tramvaie. Iniţial, trebuia finalizată până pe 15 august evaluarea ofertelor celor doi participanţi care se bat pe cel mai mare contract de tramvaie din ţară. Amintim că la licitaţia PMB pentru 100 de tramvaie au depus oferte pe 15 martie turcii de la Durmazlar şi asocierea româno – chineză Astra Vagoane Călători – CRRC Sifang, notează Economica.

Mercedes va plăti 3.000 de euro clienților cu motoare diesel Euro 5 pentru a le echipa cu dispozitive de reducere a noxelor. Mercedes – Benz va oferi o subvenție de 3.000 de euro pentru posesorii de automobile ale mărcii cu motoare mai vechi, pentru a putea fi actualizate să nu mai polueze. Daimler a decis să plătească clienților mărcii care dețin mașini poluante și care ar putea fi interzise în anumite orașe din Germania, o subvenție de 3.000 de euro pentru a echipa aceste mașini cu un kit de upgrade, conform profit.ro

Premieră în România, țară care vrea să adopte moneda euro: Raiffeisen desființează depozitele în euro ale populației și IMM-urilor. În plină criză de supra-lichiditate a sistemului bancar, pe fondul dezvoltării plasamentelor financiare preponderent pe leu, Raiffeisen Bank s-a gândit că cea mai bună soluţie pentru maximizarea profitului este scoaterea din ofertă a depozitelor în euro, ca instrument de economisire. Astfel, banca a decis să renunţe la toate depozitele în euro ale populaţiei şi IMM-urilor, singurele valute acceptate fiind lei şi dolari, scrie Economica.

Puterea de cumpărare a salariilor, decuplată de productivitatea muncii. Câştigul salarial mediu nominal net a urcat cu 1,3%, până la 3.142 lei, respectiv 664 de euro la cursul mediu al lunii iulie, în care au fost încasaţi şi cheltuiţi banii câştigaţi aferent lunii iunie. Ajustat cu nivelul preţurilor (53% din nivelul mediu european, potrivit Eurostat) puterea de cumpărare în euro a salariului mediu a ajuns la 1.252 de euro (echivalent, la preţurile medii din UE). Salariul real de referinţă s-a diminuat cu 3,3 puncte procentuale, până la 216,8%, conform Curs de Guvernare.

Prețul aurului stabilește un nou record pe piața din România. De ce se scumpește metalul prețios. Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 3,54 de lei (1,78%), până la valoarea de 202,1739 lei, de la 198,6284 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), aceasta fiind o valoare record. Aurul tinde să se scumpească în vremuri de incertitudine economică și de cădere a burselor sau atunci când oamenii sunt îngrijorați din cauza inflației. În astfel de momente, investitorii caută să își pună banii la adăpost, cumpărând metal prețios. O astfel de perioadă traversează lumea în prezent, scrie Incont.

România a exportat 1,7 milioane tone porumb și 1,5 milioane tone grâu și meslin, în primele 4 luni. România a exportat, în primele patru luni ale acestui an, 1,78 milioane tone porumb și 1,52 milioane tone grâu și meslin (amestec de grâu cu secară în proporție 2-1), conform datelor publicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Exporturile de porumb au fost cu 242.305 tone mai mari comparativ cu cele din perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile de grâu și meslin au fost mai mici cu 73.553 tone, potrivit Profit.ro

Restituirea taxelor auto – Cine va primi dobândă din partea statului. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat printr-un comunicat de presă că va aloca 135 de milioane de lei pentru plata dobânzilor către cetățeni. Decizia se adresează acelor persoane care au solicitat în scris returnarea sumelor plătite pe taxele auto și le-au primit cu întârziere. Întârzierea plății a fost justificată oficial prin lipsa fondurilor, motiv pentru care autoritățile intenționează să suplimenteze bugetul, scrie auto-bild.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro