Business report: MPF: Deficitul bugetar pe primul trimestru al anului 2019 este de 0,5% din PIB; G7 pregătește reglementarea monedelor digitale private. Giganții digitali vor fi taxați și în țările unde operează; Guvernul își pune problema majorării țintei de pondere a regenerabilelor în consumul de energie al României după ce Bruxelles-ul i-a recomandat să fie "mai ambițios"
G7 pregătește reglementarea monedelor digitale private. Giganții digitali vor fi taxați și în țările unde operează. Dreptul de a emite monedă este unul suveran, al unei țări și nici o companie privată nu-l poate folosi oricum – a fost principiul potrivit căruia cele mai dezvoltate 7 țări ale lumii (G7) au decis să reglementeze inițiativele private, ca ale Facebook, de emisiune de monedă digitală, scrie Cursdeguvernare.ro.
Cristian Erbaşu şi Telekom România, printre cei interesaţi de restaurarea cazinoului Constanţa. Câştigătorul va fi desemnat până în ianuarie. Compania Naţională de Investiţii (CNI) a înregistrat trei oferte la licitaţia pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, printre firmele care s-au asociat aflându-se SC Construcţii Erbaşu şi Telekom România, anunță Adevarul.
Guvernul își pune problema majorării țintei de pondere a regenerabilelor în consumul de energie al României după ce Bruxelles-ul i-a recomandat să fie „mai ambițios”. Guvernul își pune problema majorării țintei de creștere a ponderii energiei din surse regenerabile în consumul de electricitate al României, după ce i s-a recomandat de către Comisia Europeană să fie „mai ambițios” în această privință, și a comandat în acest scop un studiu „de evaluare a potențialului tehnico-economic al resurselor regenerabile în România, în vederea actualizării și îndeplinirii țintelor de energie din surse regenerabile în 2030, în condiții de eficiență tehnico-economică”, conform Profit.ro.
MPF: Deficitul bugetar pe primul trimestru al anului 2019 este de 0,5% din PIB. Deficitul bugetar pe primul trimestru al anului 2019 este de 0,5% din Produsul Intern Brut, iar valoarea comunicată vineri de Eurostat, de 4,5% din PIB trimestrial, este calculată pe baza soldului ESA ajustat sezonier, prin raportare la valoarea trimestrială a PIB, susţine Ministerul Finanţelor Publice, citat de Economica.ro.
Pensiile de lux ar putea fi reduse la jumătate. Marii perdanţi, cei cu pensii de peste 25.000 de lei: vor primi doar 40% din venitul actual. Un proiect de act normativ înregistrat deja la Senat propune impozitarea pensiilor mari, nu numai a celor speciale, cu 90% peste plafonul de 10.000 de lei. Deşi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că măsura nu va fi aplicată pentru că statul nu mai are bani, reducerile „subvenţiilor” acordate de stat pensiilor speciale, plătite din buzunarele tuturor românilor, vor fi substanţiale, scrie Adevarul.