Sari direct la conținut

Business report: Pretul cresterii puternice a eMAG: pierderi de 184 milioane lei in ultimii trei ani si datorii triplate; Cum a reusit un licean din Bistrita sa-si faca o afacere care, in doar trei luni, i-a adus profit, angajati si multi clienti; Masurile care ar fi dez-offshore-izat Romania – aruncate la cos inainte de orice dezbatere

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Pretul cresterii puternice a eMAG: pierderi de 184 milioane lei in ultimii trei ani si datorii triplate. Compania a investit masiv in ultimii ani in extindere – acum este prezenta si in Ungaria, Bulgaria si Polonia – si in tehnologie: mobile, platforma software, eMAG marketplace (unde firme partenere isi pot vinde produsele pe eMAG.ro), distributie si suport clienti, au aratat reprezentantii eMAG intr-o conferinta de presa care a avut loc saptamana trecuta, unde a fost prezent atat Iulian Stanciu, CEO eMAG, cat si Bob van Dijk, CEO-ul Naspers. Grupul sud-african de comert online Naspers a preluat in 2012 pachetul majoritar de actiuni la Dante International si detine in prezent 76% din companie, restul actiunilor revenindu-i lui Iulian Stanciu. Naspers mai detine pe piata din Romania companii precum OLX, PayU, Autovit, Conversion, FashionDays si Depanero, potrivit Economica.net.

Cum a reusit un licean din Bistrita sa-si faca o afacere care, in doar trei luni, i-a adus profit, angajati si multi clienti. Alex Echert are 18 ani, trece anul acesta in clasa a XII-a, si deja se poate numi „om de afaceri”. Totul a inceput un luna martie a acestui an, cand o pagina de Facebook cu mojito i-a facut cu ochiul. Si-a adus aminte atunci ca in urma cu ani buni, intr-un excursie petrecuta cu parintii in Ungaria a gustat racoritoarele bauturi si i-au placut atat de mult, incat nu s-a miscat de langa stand pana nu a dat gata 5-6 pahare. Atunci s-a aprins beculetul: cum ar fi ca el sa aduca acest concept in Bistrita? „Am vorbit cu ai mei, (n.r. parintii) ne-am facut toti un calcul, iar dupa ce am ajuns la concluzia ca ar putea fi profitabil, i-am contactat pe cei care au franciza”, isi aminteste Alex, scrie Adevarul.

Masurile care ar fi dez-offshore-izat Romania – aruncate la cos inainte de orice dezbatere. Odata cu demisia secretarului de stat Gabriel Biris de la finante se ingroapa si proiectul de modificare a Codului fiscal, cel putin in forma data de cel care a conceput aceste modificari. Proiectul nici nu a apucat sa intre in dezbatere si sa treaca sau nu testul controverselor pe problemele sensibile – cum ar fi cresterea taxelor sociale pentru meseriile liberale (PFA-uri, PFI-uri, drepturi de autor etc) . Cea mai dura dintre prevederile sale pare sa treaca neobservata si nediscuta: stabilirea unui „moment zero” in ceea ce priveste marile averi neimpozitate, ascunse in diverse conturi indeosebi din strainatate. Masura ar fi condus la crearea unui instrument juridic neechivoc care ar fi permis recuperarea unei parti din aceste averi nejustificate, sau macar (prin asa numita „amnistie fiscala”) impozitarea lor, scrie cursdeguvernare.ro.

Tarile in care muncesti putin si e OK sa traiesti. Iata 9 destinatii in care ai putea petrece cel mai putin timp la birou, coroborat cu o calitate a vietii de inalte standarde, potrivit Capital.ro 1. Danemarca – 39 de ore pe saptamana; Desi are cea mai scurta saptamana de lucru din lume, expatii nu cred ca Danemarca este o tara in care e usor sa se stabilesti. 2. Franta – 41 de ore pe saptamana; Este o destinatie populara, cu 78% dintre expati spunand ca sunt in general multumiti de viata in aceasta tara. 3. Finlanda – 41,1 ore pe saptamana; Statul finlandez se afla in topul calitatii vietii de familie per ansamblu. 4. Canada – 41,1 ore pe saptamana; Cu o saptamana de lucru scurta, Canada se afla pe locul al 12-lea in lume in ce priveste calitatea vietii pentru expati…

Dacia continua sa faca performanta in Hexagon si termina luna in fata producatorilor locali. Dacia continua parcursul bun pe piata din Franta. In randul persoanelor fizice, Dacia a obtinut in luna august o cota de piata de 11,5 procente. Dacia Sandero este modelul care a dus tot greul. In randul persoanelor fizice, Sandero a avut o cota de piata de 6,82% si a inregistrat o crestere a vanzarilor de 67%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pe locul doi s-a aflat Peugeot 208, cu 2.609 vehicule inmatriculate, iar pe trei, Renault Clio, scrie auto-bild.ro.

Performanta magazinelor cu preturi mici din Romania: Nemtii fac de trei ori mai multi bani pe metrul patrat decat francezii. Trei retaileri internationali isi impart o piata ce ar putea ajunge in urmatorii cinci ani la aproximativ 3,3 miliarde de euro. Schwarz Group, Rewe si Carrefour au toti planuri de expansiune, dar diferentele dintre ei au devenit prea mari pentru a asista la o schimbare a raporturilor de forte in urmatorii cinci ani. Liderul pietei vinde de trei ori mai mult pe metrul patrat decat ultimul intrat, scrie Economica.net.

Un moment care nu trebuia ratat: De ce nu poate Romania cumpara documente din Panama. Ori de cate ori oamenii de afaceri onesti din Romania deschid gura sa ceara tratament egal cu al companiilor straine in fata autoritatii de stat , li se raspunde – uneori cu legitima indignare : dar unde-i economia privatizata de capitalul autohton si unde-i industria preluata de la comunisti, uneori pe degeaba ? Indignarea acestei intrebari e legitima, dar esenta ei e nedreapta : Pe vremea cand Germania lui Helmut Kohl prelua economia lui Erich Honecker si-o dadea pe mana companiei Treuhand pentru privatizare/valorificare/restructurare, Romania structurilor prelua economia lui Ceausescu si-o dadea pe mana lui Diebhand pentru destructurare/transformare in lichizi/trasferare, scrie cursdeguvernare.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro