Sari direct la conținut

Cafeaua solubila stimuleaza capacitatile mentale si fizice

HotNews.ro

In ultimii ani, cafeaua a devenit subiectul mai multor studii stiintifice, care au demonstrat diferitele efecte benefice pe care un consum moderat de cafea solubila le are asupra sanatatii. “Cafeaua solubila stimuleaza performanta mentala, intrucat cafeina prezenta in cafea mareste viteza de procesare a informatiilor”, declara Elena Dobrescu, Market Nutritionist Nestle Romania.

De-a lungul timpului, au existat numeroase conceptii gresite privind cafeaua solubila, inclusiv printre consumatori, multe referindu-se la efectele negative determinate de consumul de cafea. Cafeaua solubila constituie un ritual zilnic pentru milioane de oameni de pretutindeni, fiind asociata in primul rand cu energia si gustul pe care le ofera.

Pentru a explica beneficiile cafelei solubile, Nescafe lanseaza programul de informare “Despre cafea cu sanatate”, campanie in care iubitorii de cafea solubila vor afla despre efectele pozitive pe care aceasta le are asupra organismului.

„Dorim sa le explicam consumatorilor de cafea solubila, faptul ca bautura lor preferata reprezinta mai mult decat un gust bun, facand parte de fapt din “micile obiceiuri sanatoase” de zi cu zi. Cei mai multi dintre noi nu cunoastem faptul ca unul dintre ritualurile zilnice preferate poate aduce un plus de sanatate organismului”, spune Ana-Maria Stanca, Senior Brand Manager Beverages in cadrul Nestle Romania, care precizeaza ca programul “Despre cafea cu sanatate” doreste „sa informeze asupra efectelor benefice pe care le aduce un consum moderat de aproximativ trei cani de cafea solubila pe zi”.

“In cafeaua solubila, gasim un continut bogat de antioxidanti, compusi naturali care au puterea de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, protejand celulele organismului de distrugerea oxidativa. Cafeaua solubila stimuleaza performanta mentala, intrucat cafeina prezenta in cafea mareste viteza de procesare a informatiilor”, declara Elena Dobrescu, Market Nutritionist Nestle Romania.

Studiile recente din domeniu ne ajuta sa intelegem cum antioxidantii din componenta cafelei solubile actioneaza la nivelul organismului si contribuie la reducerea radicalilor liberi. Antioxidantii din cafeaua solubila lupta impotriva radicalilor liberi, neutralizand efectele nocive produse de acestia.

Pe langa efectele pe care antioxidantii din cafea ii au in prevenirea diverselor afectiuni, cafeaua solubila are un rol important asupra capacitatii de concentrare mentala reducand oboseala, contribuind la performanta in diferite activitati intelectuale si a starii de alerta prin cresterea timpului de reactie. De asemenea, cafeaua solubila reprezinta o sursa de hidratare, contribuind la necesarul zilnic de de 1,5 – 2 litri de fluid, recomandat de catre specialisti.

Cele mai importante companii de pe piata cafelei din Romania sunt Strauss (cu brandul Doncafe), Kraft Foods (cu marcile Jacobs si Nova Brasilia) si Nestle (cu brandul Nescafe).

Stiati ca?

  • Exceptand apa, cafeaua este cea mai populara bautura.
  • Faimosul scriitor francez al secolului XIX, Honore de Balzac, obisnuia sa bea aproximativ 40 de cafele pe zi.
  • Pana in secolul al XX-lea in anumite regiuni, cafeaua era considerata un fel de mancare. Oamenii din triburile etiopiene amestecau fructele de cafea cu grasimea de la animale pentru a le manca.
  • Pentru un kilogram de cafea este nevoie de 4.000 – 5.000 de boabe de cafea.
  • Beethoven, un adevarat iubitor de cafea, era atat de preocupat si tipicar in prepararea cafelei, incat numara cate 60 de boabe pentru a-si pregati o ceasca de cafea.
  • Cafeaua a salvat ziua nuntii lui Marilyn Monroe cu scenaristul Arthur Miller, in 1956. Marilyn voia sa poarte o rochie de culoare crem, dar cu o zi inainte de nunta a descoperit cu stupoare ca avea voalul alb si nu se potrivea deloc cu rochia de mireasa. Asa ca, Marilyn a spalat voalul de nunta in cafea tare. A doua zi, mireasa a purtat rochia crem, perfect asortata cu voalul de culoarea cafelei.
  • Peste 53 de tari de pe intreg mapamondul cultiva cafea.
  • Cafeaua solubila se produce intocmai ca si cea macinata: boabele sunt amestecate, prajite si macinate. In cazul cafelei solubile, boabele sunt si filtrate. Dupa filtrarea cafelei fermentate se elimina apa prin una dintre cele doua metode: spray drying sau freeze drying.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro