Sari direct la conținut

Catalin Marinescu, seful ANCOM, a fost ales vicepresedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale (ERGP) pentru anul 2013

HotNews.ro
Catalin Marinescu, presedinte ANCOM, Foto: AGERPRES
Catalin Marinescu, presedinte ANCOM, Foto: AGERPRES

Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de reglementare in comunicatii din Romania (ANCOM), a fost ales joi sa fie vicepresedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale (ERGP) pentru anul 2013, urmand sa preia presedintia acestui grup in 2014, a anuntat autoritatea romana.

In cadrul celei de-a treia Reuniuni Plenare a Grupului Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale (ERGP), gazduita joi de autoritatea de reglementare din Regatul Suediei, a fost aleasa conducerea ERGP pentru anul 2013, care va fi formata din doi vicepresedinti – reprezentanti ai autoritatilor de reglementare din Suedia, PTS, si Romania, ANCOM – si un presedinte, reprezentant al autoritatii din Belgia, BIPT.

Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a fost ales de celelate state membre in functia de vicepresedinte pentru anul 2013, urmand sa preia presedintia ERGP in 2014.

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale a fost infiintat printr-un normativ al Uniunii Europene cu rolul de a facilita consultarea, coordonarea si cooperarea intre statele membre, precum si intre autoritatile de reglementare nationale si Comisia Europeana, contribuind la dezvoltarea pietei interne a UE.

Membrii ERGP, conducatori ai celor 27 de autoritati de reglementare din statele membre, colaboreaza pentru a asigura accesul cetatenilor europeni la servicii postale de inalta calitate.

ANCOM este membru cu drepturi depline in ERGP, avand in vedere statutul Romaniei de membru UE. Comisia Europeana este invitata la toate reuniunile plenare ale Consiliului Reglementatorilor ca observator permanent, acelasi statut avandu-l si Autoritatea de Monitorizare EFTA si autoritatile de reglementare din statele membre ale Spatiului Economic European (SEE) si din tarile candidate la Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre activitatea ERGP sunt disponibile pe pagina de internet a Comisiei Europene si pot fi consultate aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro