Sari direct la conținut

Ce a vrut Guvernul prin suprataxarea muncii part-time, dar a lovit în cine nu trebuia: descurajarea unor angajatori care profită de regimul fiscal / Ce profesii mai sunt lovite de Ordonanță

HotNews.ro
Taxare, Foto: DreamsTime
Taxare, Foto: DreamsTime

Nu doar oamenii care se ocupă de curățenie au fost loviți de Ordonanța privind creșterea taxelor, care include și supraimpozitarea muncii part-time de la 1 august. Practic, oricine este part-time este dispensabil, în acest moment.

Tot de luni au sosit informații potrivit cărora au primit notificări că vor trebui să plece contabili juniori (cei care nu sunt la o formă de învățământ), cei de la mentenanță sau chiar bone.

De asemenea, cei care aveau propriile firme (sunt mulți) în care și-au făcut contracte part-time de 2 ore pentru contribuții, la fel, le vor închide.

Ce a vrut Guvernul, conform notei de fundamentare: „propunerea are ca scop descurajarea angajatorilor care, în încercarea de a reduce sarcina fiscală, încheie contracte de muncă cu timp parțial în situații în care activitatea desfășurată ar presupune un program normal de muncă”.

Practic, în loc să pună ITM-ul să-și facă treaba, că are acces la Revisal și, deci, știe unde și când ar trebui să facă controale, Guvernul a decis să lovească și pe cei care chiar lucrează câteva ore.

Nu pare logic ceea ce a făcut Guvernul pentru că nu e. Pare că a preferat să lase angajații instituțiilor să se relaxeze, în loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți chiar de oamenii care-și pierd locurile de muncă.

Sursă foto: DreamStime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro