Sari direct la conținut

Cele 6 “porunci” – ce nu trebuie sa faci niciodata la serviciu

HotNews.ro

Indiferent de functia pe care o are, de cata carte a invatat sau de cata educatie a primit in cei 7 ani de-acasa, in toate companiile se va gasi cineva care sa stie tot ce misca, cine cu cine se intalneste si ce scandal s-a mai iscat in firma.

Exista intotdeauna un coleg care sa nu-si recunoasca greselile, dar care sa dea repede vina pe altii si unul care sa miroasa a parfum din cap pana-n picioare, ori, dimpotriva, sa nu fi auzit niciodata ca s-a inventat deodorantul. Daca ai astfel de obiceiuri, ar fi bine sa renunti la ele pentru a nu fi pus, in cel mai fericit caz, intr-o situatie stanjenitoare.

1. Sa nu furi! Chiar daca iti inchipui ca nu-i mare lucru daca pleci acasa cu niste pixuri, un top de hartie, cateva dosare sau orice alte bunuri pe care le produce firma la care lucrezi, afla ca pentru cateva nimicuri risti sa fii prins. Imagineaza-ti numai cum este sa dai nas in nas cu seful sau cu un coleg tocmai cand incerci sa dosesti in geanta toate acestea.

2. Sa nu dai vina pe altii pentru greselile tale! Este un lucru copilaresc. Sigur, poate fi jenant uneori sa recunosti ca ai gresit, dar nu atat de penibil ca atunci cand trebuie sa recunosti ca ai mintit si ai incercat sa scapi basma curata dand vina pe altcineva.

3. Sa nu raspandesti barfe! Multi dintre noi raspandesc anumite zvonuri mai mult sau mai putin adevarate. Gandeste-te ca iti va fi mai bine daca incerci sa te abtii sa mai faci comentarii sau sa mai vorbesti de rau pe altcineva. Incearca sa te abtii, oricat de tare ti-ar placea sa le spui si altora anumite lucruri. Nu numai ca ii poti face rau acelei persoane, dar iti poti strica relatiile cu ea, daca va afla ca de la tine a pornit totul.

4. … dar nici sa nu apari la serviciu atunci cand nu te simti bine! In afara de sef, care probabil se afla in alt birou, nimeni nu se va bucura ca vii la munca atunci cand ai gripa. Nu va trece mult si cel putin unul dintre cei din jurul tau va incepe sa stranute sau sa tuseasca. Nimeni nu va aprecia ca ai venit sa imprastii microbi in jur.

5. Sa nu abuzezi de tehnologia de la birou! Cu alte cuvinte, nu-ti petrece timpul dand telefoane in interes personal, tiparind diverse documente pe care le vei studia acasa si nu-ti petrece timpul cautand anumite lucruri pe internet. Profita de acest timp si termina-ti treaba, pentru a nu fi nevoit sa stai peste program.

6. Sa ai grija cum te imbraci, indiferent de cat de vechi esti in firma, daca seful tau este “de gasca” si-ti permite orice, daca ai petrecut cu o noapte inainte sau de cat de cald sau frig este afara. Intotdeauna trebuie sa porti haine curate si cat mai potrivite profesiei pe care o ai. Este si un semn ca ii respecti pe cei din jur.

Sursa: CareerBuilder.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro