Sari direct la conținut

Cinci lucruri pe care bucatarii care apar la televizor nu ti le spun 

HotNews.ro

In fiecare dimineata, indiferent pe ce program deschizi televizorul, este imposibil sa nu dai peste o emisiune culinara. Un bucatar iti prezinta repede ingredientele, se pune pe treaba si, in nici doua minute, mancarea este gata. Arata ca din poze. Salivezi si cam atat. Nu ai apucat sa-ti notezi reteta miraculoasa. Daca te-a impresionat peste masura, poti cumpara cartea. Ce alte lucruri mai implica asemenea emisiuni afla din articol.

1. „Chiar daca am o emisiune la TV nu inseamna ca si stiu sa gatesc.”

Daca la noi pare sa nu deranjeze pe nimeni ca unii dintre bucatarii care au ajuns vedete abia isi dau examenul de maestru in arta gastronimica, in SUA s-a iscat mare scandal din pricina acestui subiect. Reprezentrantii maestrilor bucatari s-au sesizat atunci cand una dintre vedete s-a dovedit ca nu are studii de specialitate. Ei cred ca nu este de ajuns sa publici o carte si sa apari intr-o emisiune daca nu ai studii de specialitate.

2. „Nu ai absolut niciun motiv sa-mi cumperi cartea de bucate.”

Nu-i suficient pentru unii sa apara la televizor. Dupa putin timp, cand devin mai cunoscuti, scot si o carte de bucate. Inainte sa dai banii pe carte, care nu este deloc ieftina, ai putea sa dai o cautare pe internet. Vei gasi mii de retete pe care le poti incerca si nu te costa nimic.

3. „Retetele pe care le gatesc la TV nu ies intotdeauna prea bine facute in casa …”

Apuca-te sa prepari una si ai sa vezi cu cate probleme te vei confrunta. Apoi stai sa te intrebi: ori cantitatile nu sunt corecte, ori a omis ceva. Este ca si cum un pilot de Formula 1 iti da sfaturi despre cum sa ajungi mai repede la serviciu.

4. „… si uneori are un gust oribil.”

Nu numai ca iti faci griji in privinta ingredientelor si cantitatilor prezentate intr-o emisiune, dar ar trebui sa-ti pui mari semne de intrebare si in privinta gustului pe care-l are. Daca ti se pare ca nu se potriveste o combinatie de fructe cu carne, nu te chinui s-o prepari, in speranta ca va fi comestibila.

5. „O fi restaurantul meu, dar asta nu inseamna ca gatesc eu.”

Pentru multi, numele celui care detine restaurantul este o garantie ca acolo se mananca bine, cu atat mai mult cu cat acesta este un bucatar cunoscut. Nu trebuie sa te astepti ca acesta din urma sa-ti si pregateasca mancarea. In cel mai fericit caz, vei fi norocos daca hrana pe care o comanzi este preparata dupa reteta lui.

Sursa: smartmoney.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro