Sari direct la conținut

Consilier in ​Arhiepiscopia Argesului: Aplicatia pentru iPhone a Manastirii Curtea de Arges a costat 3000 de euro/Despre folosirea fara voie a imaginii manastirii pe Facebook

HotNews.ro
Aplicatie cu rugaciuni pentru iPhone, Foto: Hotnews
Aplicatie cu rugaciuni pentru iPhone, Foto: Hotnews

Arhiepiscopia Argesului a platit 3000 de euro pe aplicatia pentru iPhone care promoveaza Manastirea Curtea de Arges si are inclusiv rugaciuni si un planificator cu alarma, care iti aminteste ce rugaciune ti-ai propus sa spui, la ora si data setata, a declarat pentru HotNews.ro Caliopie Ichim, arhidiacon in Arhiepiscopia Argesului. Potrivit acestuia, Biserica nu poate fi de acord decat cu partea de tehnologie care nu incalca normele crestine, si a amintit ca pe internet sunt persoane care se folosesc de identitati false pentru a presta asa-zise servicii religioase. Ichim a dat ca exemplu faptul ca Manastirea Curtea de Arges are o pagina pe Facebook, desi Biserica nu este implicata, dar ca aceasta nu aduce deservicii fiind doar o prezentare turistica a locasului.

  • „Manastirea Curtea de Arges are pe Facebook o pagina, care este facuta de o persoana necunoscuta noua si care nu reprezinta Manastirea, deci este o piratare si o folosire abuziva a numelui manastirii, dar manastirea nu primeste neaparat deservicii prin ceea ce se face, pentru ca am urmarit efectele. Prezinta manastirea d.p.d.v turistic, nu are nici un fel de implicare in partea spirituala, religioasa, se refera strict la partea de monument. Dar vreau sa subliniez ca Manastirea nu este implicata in nici un fel”, a declarat pentru HotNews.ro arhidiaconul Caliopie Ichim, consilier in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

Arhidiaconul a dat acest exemplu cu referire la anuntul facut in luna august de Patriarhia Romana care a recomandat credinciosilor sa nu apeleze la servicii religioase oferite prin internet si mica publicitate, mai ales in cazul in care persoanele care administreaza aceste pagini de internet nu isi arata identitatea.

  • „Intrucat se constata o crestere a numarului de persoane induse in eroare si prejudiciate material in urma apelarii la servicii religioase oferite prin internet si mica publicitate de catre pretinsi slujitori ai Bisericii, Patriarhia Romana precizeaza ca serviciile religioase (Sfintele Taine si ierurgiile) se oficiaza numai in biserici si la casele credinciosilor de catre preotii comunitatilor parohiale si monahale recunoscute oficial”, se preciza in comunicatul BOR.

Manastiri pe Facebook

Manastiri pe Facebook

Foto: Hotnews

„Ca sa vorbim de Taina Sfintei Spovedanii”, a spus si arhidiaconul Ichim, „este nevoie de parcurgerea unor etape. Orice discutie fata catre fata sau prin telefon nu are cum sa fie Spovedanie. Spovedania se face in cadrul unei rugaciuni, se termina cu o rugaciune si o dezlegare data de preot”.

In ceea ce priveste folosirea mijloacelor tehnologice de catre Biserica, arhidiaconul a precizat ca Arhiepiscopia are un site propriu in care sunt prezentate toate activitatile si evenimentele importante din eparhie, dar ca sunt si manastiri si parohii mari din oras care au site-uri de acest gen.

De altfel o simpla cautare pe Facebook dupa cuvantul „Manastire” indica faptul ca sunt o multime de locasuri care sunt promovate in reteaua de socializare, cu sau fara acordul explicit al Bisericii.

Aplicatia a fost dezvoltata de firma BSmartest Press Group SRL din Bucuresti, potrivit oficialului bisericii, si va putea fi descarcata gratuit din App Store incepand de joi, 11 octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro