Credit Suisse: Departamentul american al Economiei monitorizează situația
Departamentul american al Trezoreriei este în contact cu omologii săi din alte țări în ceea ce privește banca Credit Suisse și monitorizează situația, a declarat miercuri un purtător de cuvânt pentru AFP.
Prețul acțiunilor băncii a scăzut cu până la 30%, la un minim istoric, după prăbușirea Silicon Valley Bank, antrenând în jos alte bănci europene precum BNP Paribas, Société Générale și Commerzbank.
De asemenea, mai multe bănci italiene au fost oprite de la tranzacționare după scăderi puternice, respectiv UniCredit, Finecobank și Monte Dei Paschi, conform CNBC și Evening Standard.
Scăderile acțiunilor au venit după ce președintele Băncii Naționale Saudite, care a cumpărat anul trecut un pachet de 10% din acțiunile Credit Suisse, a exclus să ofere băncii mai multă asistență financiară, iar prăbușirea băncii SVB a fost bomboana de pe colivă.
Întrebat la Bloomberg TV dacă BNS ar fi deschisă să furnizeze capital către Credit Suisse dacă ar exista un apel pentru lichiditate suplimentară, președintele BNS, Ammar Alkhudairy, a spus: „Răspunsul este absolut nu, din multe motive în afara celui mai simplu motiv care este de reglementare și statutar.”
El a spus că deținerea a peste 10% din Credit Suisse ar aduce cerințe de reglementare suplimentare.
Într-un interviu separat la o conferință financiară din Arabia Saudită, președintele Credit Suisse, Axel Lehmann, a declarat miercuri că asistența financiară din partea guvernului elvețian „nu este un subiect în discuție” în acest moment.
„Avem rate de capital puternice, un bilanț solid”, a spus el, adăugând că banca se află în proces de restructurare radicală, menită să stopeze ani de scandaluri și pierderi. „Am luat deja medicamentul”, a spus acesta.
Pe același subiect:
- Marile scandaluri în care a fost implicată Credit Suisse – de la finanțarea dictatorilor și traficanților la spălări masive de fonduri
- Un finanțist american susține că economia capitalistă a SUA „se năruie în fața ochilor noștri”